BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,55
HABER /  GÜNCEL

Ankaradaki dayağa ABD el attı!

Erdoğan'ın evine 500 metre uzaklıkta insanın kanını donduran bir olay yaşandı. İçki satan bakkal, feci halde dövüldü!

Abone ol Keçiören'de dükkanını 23:00'te kapatmayan esnafın Keçierön Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından dövüldüğü iddialarına soruşturma açıldı. Belediye Başkanı Turgut Altınok, iddialara cevap vermezken ABD Büyükelçiliği dayakla ilgili olarak bir araştırma ekibi oluşturdu.  

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Keçiören'de bakkal dükkanı işleten Metin Şahin'i dövdükleri iddia edilen Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde görevli 2 kişi hakkında, ''kasten yaralama'' ve ''mala zarar verme'' suçlarından soruşturma başlattı.

Memur Suçlarını Soruşturma Bürosu Savcısı Mehmet Cihan Kısa'nın yürüteceği soruşturma kapsamında, şikayetçi Metin Şahin ile Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde görevli şüpheliler B.Ş. ve E.G'nin ifadelerine başvurulacak.

Soruşturma çerçevesinde, olay anına ilişkin kamera görüntüleri de değerlendirilecek.

Zabıta görevlileri hakkındaki soruşturma, ''kasten yaralama'' ve ''mala zarar verme'' suçlarından yürütülecek.

"İçki dayağına" AB incelemesi
Öte yandan Ankara Keçiören'in Aktepe semtinde alkollü içki sattığı için belediye ile mahkemelik olan büfeci Metin Şahin'in belediye görevlilerince dövülmesinin yankıları uluslararası boyut kazandı. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Jeff Colins, dayak olayının mağduru Metin Şahin'i evinde ziyaret eden CHP'li Yılmaz Ateş'le görüşerek bilgi aldı. Ateş, Başkatip Colins'in, "Konuyu yakından takip ediyoruz, gelişmeleri hem ABD hem de AB yetkililerine rapor edeceğiz. Kaygı verici bir olay" dediğini söyledi.