BIST 10.180
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.403,30
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da savaşı aratmayan sahneler

Ankara yine öğrenci protestosuna sahne oldu! AK Parti binasına yürüyen üç üniversite öğrencisine polis müdahale etti!

Abone ol

Ankara yine öğrenci protestosuna sahne oldu! ODTÜ adeta savaş alanına döndü! AK Parti Genel Merkezi'ne yürüyüş düzenlemek isteyen öğrenci grubu dağılmayınca polis müdahalede bulundu. Çıkan olaylarda CHP'li milletvekili Çetin Soysal da öğrenciler tarafından taşlandı. CHP'li Soysal'a, 2009'daki TEKEL işçilerinin eyleminde biber gazı sıkılmıştı.

video.jpg




Öğrencilerin üzerine panzerlerden tazyikli sular sıkıldı. Olaylarda biber gazı da kullanıldı. Protestocu öğrenciler de taşlarla karşılık verdi. Öğrencilerin "Başkaldırıyoruz" , ''Eşit, parasız bilimsel ana dilde eğitim istiyoruz'' pankartı taşıdıkları görüldü.

Çok sayıda öğrenci ODTÜ'nün giriş kapısında toplandı. Hacettepe ve Ankara Üniversitesi'nden de çok sayıda öğrenci bu gruba katıldı. AK Parti binasına yürümek isteyen öğrenciler karşılarında polisi buldu. Yürüyüşe izin çıkmayınca ortalık karıştı. Polis göstericileri dağıtmak için biber gazı, tazyikli su kullandı, öğrenciler de taşlarla karşılık verdi.

Polis müdahalesi ile bir anda savaş alanına dönen ve hava sıcaklığının en fazla 4 derece olduğu bölgede polisle öğrenciler arasındaki arbede yaşandı.

CHP'Lİ SOYSAL TAŞLANDI

Olaylardan sonra, CHP Milletvekili Çetin Soysal da ODTÜ girişine geldi. Soysal'a görüşmeye gittiği öğrenciler tepki göstererek, taş atmaya başladı. Bunun üzerine Soysal adeta kaçarak üniversite yerleşkesinden ayrıldı.

ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi'nden yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı eylemde 2 bin 200 polis görev aldı.

BASIN MENSUPLARI DA NASİBİNİ ALDI

Kampüsün ana giriş kapısında meydana gelen olaylarda basın mensupları da etkilendi.
Geçtiğimiz haftalarda da Başbakan Erdoğan ODTÜ'ye geldiğinde protestolar yaşanmıştı.