BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,85
ALTIN 2.415,43
HABER /  GÜNCEL

Ankarada PKK gölgesi

Ankara'da KESK'in düzenlediği mitinge PKK gölgesi düştü.

Abone ol

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'nun (KESK) başını çektiği Ankara'daki 'Özgür, Demokratik ve Eşitlikçi Bir Türkiye Mitingi'nde PKK lehine sloganlar atılması mitinge gölge düşürdü.

DTP milletvekillerinin de yer aldığı mitingde "PKK burada siz neredesiniz, İmralı'ya selam" sloganlarının atılması gruplar arasında tartışmalara yol açtı.

Yaklaşık 10 bin kişinin yer aldığı 'Özgür, Demokratik ve Eşitlikçi Bir Türkiye Mitingi'nde ABD ve Ak Parti hükümeti aleyhine sloganlar atılırken DTP'nin yer aldığı kortejde bulunan gruplar terörist başı Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganlar attı. Terör örgütü lehine atılan sloganlar yürüyüş boyunca devam ederken bu tür sloganlara bazı gruplar tepki gösterdi.

TÜRK  BAYRAĞI YOKTU
Yürüyüşte ve miting alanında Türk bayraklarına rastlanmazken bu durum bir esnaf tarafından protesto edildi. Elinde Türk bayrağını göstericilere sallayan vatandaş, polisin müdahalesiyle olay yerinden uzaklaştırıldı.

ASKERLERİ KOŞULSUZ BIRAKIN
Miting alanında katılımcılara seslenen KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, PKK tarafından kaçırılan askerlere de değinerek, "Kaçırılan askerlerin koşulsuz serbest bırakılmasını istiyoruz. Bilinmelidir ki atılan her bomba, patlayan her mayın, sıkılan her kurşun sorunun çözümünü biraz daha güçleştirmektedir." dedi.