BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ankarada kasklı sapık alarmı!

Başkentliler iki ayrı sapığın estirdiği terör nedeniyle korku dolu günler yaşıyor.

Abone ol Başkentliler iki ayrı sapığın estirdiği terör nedeniyle korku dolu günler yaşıyor. Bugüne kadar 16 çocuğa tecavüz eden sapıklardan biri şans eseri yakalandı. Yenimahalle ve Çankaya’da 10 çocuğa tecavüz eden diğer sapığın yakalanması için özel ekipler oluşturuldu.

Başkent’teki ailelerin paniğe kapılmasına neden olan olaylar zinciri, 5 Ekim’de Mamak’ta başladı. İlk olarak, 12 yaşındaki kız çocuğu, boş bir evin içerisinde tecavüze uğrarken, polis tecavüzcüyü yakalamak için operasyon başlattı. Bu sırada 5 çocuk daha tecavüze uğradı. Tecavüz zinciri, 12 yaşındaki kurbanın tecavüz nedeniyle psikolojik tedavi için gittiği hastane dönüşünde kırıldı. Mağdur çocuk, şans eseri kendisine tecavüz eden kişiyi tanıdı. Sokakta yaşanan kovalamacanın ardından, 6 çocuğa tecavüz ettiği iddia edilen 53 yaşındaki O.K, yakalandı. O.K, emniyetteki ifadesinde suçunu inkar ederken, mağdur 6 çocuk da O.K’nin kendilerine tecavüz ettiğini doğruladı.

MOTORLA TAKİP EDİYOR

Ankaralı aileler, çocuklara musallat olan sapığın yakalanmasıyla rahatlarken, Yenimahalle ve Çankaya ilçelerinden gelen seri çocuk tecavüzü olaylarıyla yeni bir şok dalgası yaşandı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, siyah kask takan ve motosiklet kullanan 25-30 yaşlarında, uzun boylu ve zayıf şahıs, yaşları 10-15 arasında değişen 10 çocuğa tecavüz etti.

Polis ekipleri, sapığın önce çocukları motosikleti ile takibe aldığını, çocuğun eve kendi anahtarıyla eve girdiğini gördüğü anda, kişi adı sorma bahanesiyle kapıyı çaldığını saptadı. Polis yetkilileri, tecavüzcünün parmak izi ve DNA’sının saptandığını, ancak daha önce sabıkası olmadığı için yakalanamadığını aktardı. Tecavüzcünün yakalanması için 6 ayrı sivil ekibin görevlendirildiğini belirten polis yetkilileri, vatandaşlardan da yardım istedi. Yetkililer, eşkale uyan kişilerin “155 Polis İmdat” hattına bildirilmesini istedi.

Ufuk TÜRKYILMAZ/ Akşam