BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,66
ALTIN 2.412,42
HABER /  GÜNCEL

Ankarada içki referandumu

İstanbul'da tarihi Moda İskelesi'ndeki içki yasağına yönelik tepkiler, Melih Gökçek'e ders oldu...

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER
ANKARA-

Melih Gökçek, içkisiz olan 7. Cadde'nin içkili olup olmaması için referanduma gitmeye hazırlanıyor...

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden tartışma yaratacak öneri. Ankara’nın gözde eğlence merkezi Bahçelievler 7’inci Cadde’nin içkili bölge olup olmamasıyla ilgili referandum yapılacak.

7. CADDE TRAFİĞE KAPATILSIN MI KAPATILMASIN MI?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Ankara’nın en önemli içkili eğlence merkezlerinden biri olan Bahçelievler 7’inci Cadde’nin araç trafiğine kapatılmasıyla ilgili önerge ele alındı. Belediye Meclis Başkanlığına sunulan önergede bölgenin yaya trafiğine kapatılmasıyla ilgili karar vermeden önce bölge sakinlerinin görüşlerinin alınması için referandum yapılması istendi. Buna göre Büyükşehir Belediyesinin anket tırı belirlenen tarihte 7’inci caddede dolaşacak. Esnaf ve bölge sakinleri ayrı ayrı, “7’inci Cadde yaya trafiğine kapatılsın mı?”, “Kapatılmasın mı?” sorusuna yanıt verecek.

İÇKİ SORUSU ANKETE GİRDİ

Anket kapsamında 7’inci cadde sakinlerine bölgenin “içkili bölge ilan edilip edilmemesiyle ilgili de düşünceleri” sorulacak. Gökçek bunun gerekçesi olarak, “Burası içkisiz bölgeydi. Ancak son zamanlarda bu konuda 7’inci Cadde sakinlerinden çok sayıda şikayet geliyor. Bu nedenle ankette, “İçkili olsun mu? İçkili olmasın mı? Bunu da soracağız. Böylece bu da ortaya çıkar. Bizde anket sonucunu Çankaya Belediyesi’ne iletiriz. Onların takdiri olur” dedi.

İLK TEPKİ ÇANKAYA BELEDİYESİ'NDEN

[PAGE]

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin Ankara'nın eğlence merkezi Bahçelievler’de içki referandumu yapma kararı tartışma yarattı. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “İstiyorsa yapsın, ama kimse Çankaya Belediyesinin bölgesiyle ilgili kararlara ipotek koyamaz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Bahçelievler 7’inci Cadde de içki yasağı uygulanıp uygulanmasıyla ilgili referandum yapılması kararı Çankaya Belediyesi’nin tepkisini çekti. İNTERNETHABER’e konuşan Belediye Başkanı Bülent Tanık şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyesi’nin yapmayı planladığı şey her şeyden önce referandum değil, eğilim yoklamasıdır. Referandumun nasıl yapılacağı, oyların nasıl, ne zaman kullanılacağı yasalarla belirlenmiştir. Bu bir eğilim yoklaması olabilir. Biz Bahçelievler 7’inci Cadde’nin araç trafiğine kapatılmasını istiyoruz. Bu konudaki çalışmaları da destekleriz. Ama içki gündemimizde yok” dedi.

Tanık, “eğilim yoklaması”nda içkili bölgeyle ilgili çıkacak sonucu nasıl değerlendirecekleriyle ilgili soruya ise, “Biz Bahçelievler 7’inci Cadde’nin araç trafiğine kapatılmasına olumlu bakıyoruz. İçkiyle ilgili bir tartışma yapmıyoruz. Ama istiyorlarsa içkiyle ilgili eğilim yoklaması yapsınlar. Ama bu referandum değil, o nedenle bağlayıcılığı yok. Ve kimse Çankaya Belediyesinin yetkisinin bulunduğu bölgede irademize ipotek koyamaz. Ankara’nın en gözde semtlerinden Bahçelievlerin sakinlerine de güveniyorum” dedi.