BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Ankarada en sıcak görüşme

Başkent Ankara bugün yine hareketli saatler yaşayacak. sıcak gündem ikiliyi yeniden bir araya getiriyor.

Abone ol

Başbakan Erdoğan ve Genelkurmaş Başkanı Başbuğ bir kez daha görüşüyor.

Taraf gazetesinde yayımlanan 'irtica planı' belgesinin ardından sürpirz bir şekilde bir araya gelen Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Başbuğ, bugün saat 11.00'de yeniden görüşecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taraf gazetesinde yayımlanan belgeden 4 gün sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'la haftalık görüşmesini öne çekerek bir araya gelmişti.

Konuyla ilgili askeri savcılık kararının ardından Orgeneral Başbuğ'un geçtiğimiz hafta cuma günü gazetecilere açıklama yapmış ve konuyu MGK gündemine getireceklerini söylemişti. Başbuğ'un açıklamalarına Başbakan Erdoğan 'Belgenin aslına ulaşınca yargıya götüreceğiz' şeklinde yanıt vermişti.

NELER GÖRÜŞECEKLER?

Başbakan Erdoğan, haftalık görüşmeyi yine erkene aldı ve bugün saat 11.00'de Orgeneral Başbuğ'u Başbakanlık'ta kabul edecek.

Genelkurmay Başkanı'nın konuyla ilgili görüşlerini Milli Güvenlik Kurulu toplantısı öncesi Başbakan'a aktarması bekleniyor. Görüşmede, askeri personele sivil yargı yolu açan düzenlemenin gündeme gelebileceği de belirtiliyor.

Başbakanlık'taki Bakanlar Kurulu toplantısı ise saat 12.00'de başlayacak.