BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,84
ALTIN 2.420,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'da 4 iş yeri alev alev yandı

Ankara Siteler'de mangal kömürü ardiyesinde başlayan yangının bitişikteki kereste dükkânlarına sıçraması sonucu 4 iş yeri alev alev yandı

Abone ol

Metrelerce yükselen alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri yangını yaklaşık iki saat sonra kontrol altına aldı.

İtfaiye ekiplerinin yangına geç müdahale ettiğini öne süren iş yeri sahipleri, itfaiye erlerine tepki gösterdi. Yangına müdahale etmek isteyen iş yeri sahipleri ve yakınlarını polis ekipleri güçlükle uzaklaştırdı.


Yangın, gece yarısı Siteler Kına Sokak'ta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, sokakta bulunan mangal kömür ardiyesinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çıkan yangın kısa sürede büyüyerek, bitişikte bulunan 3 kereste dükkânına sıçradı. Çevredeki vatandaşlar durumu hemen polise ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine itfaiye erleri yangına müdahale ederken, alevlerin şiddetini artırması üzerine polis ekipleri de sokak girişinde güvenlik önlemi aldı.

Kereste dükkânı gözlerinin önünde yanan iş yeri sahipleri itfaiyenin geç geldiğini öne sürerek, ekiplere tepki gösterdi. İş yeri sahipleri daha sonra hortumları yangının olduğu bölüme uzatarak, ekiplere yardımcı oldu. Yangın söndürme çalışmalarını yakından takip etmek ve çalışmalara katılmak isteyen iş yeri sahipleri daha sonra polis tarafından yangın yerinden güçlükle uzaklaştırıldı. Bazı iş yeri sahiplerinin sinir krizi geçirdiği görüldü.

Metrelerce yükselen alevler nedeniyle itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almakta güçlük çekti. Bunun üzerine yangın yerine İskitler ve Kurtuluş itfaiye ekipleri de sevk edildi. Takviye ekiplerinin gelmesiyle birlikte ekipler dört bir koldan yangına müdahale etti. Yaklaşık iki saatlik çalışma sonucunda yangın güçlükle kontrol altına alındı. Söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen iki kişi de kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Yanan işyerlerinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.