BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.445,03
HABER /  DÜNYA

Ankara’da 16 kişiye gözaltı

Ankara’da "Gezi Parkı" olaylarını protesto etmek için toplanan, çöp konteynırlarıyla ve devirdikleri bir araçla barikat kuran grup, polisi...

Abone ol

Ankara’da "Gezi Parkı" olaylarını protesto etmek için toplanan, çöp konteynırlarıyla ve devirdikleri bir araçla barikat kuran grup, polisin müdahalesiyle dağıtıldı. Olaylarda 16 kişi gözaltına alındı.
Ankara’da "Gezi" olayları gece de devam etti. Dikmen Caddesi’nde toplanan ve yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale etmiş, eylemciler de ara sokaklara dağılmıştı. Polisin geri çekilmesiyle grup, tekrar cadde üzerinde toplandı, yola çöp konteynırlarıyla ve devirdikleri bir araçla barikatlar kurdu. Polis, taş ve şişe fırlatan göstericilere, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Grup, müdahalenin ardından ara sokaklara kaçtı. Çevik kuvvet ekipleri ile eylemciler arasındaki kovalamaca ara sokaklarda da devam etti. Polis, ara sokaklarda da eylemcilere biber gazı sıktı.
Yola kurulan barikatlar ve devrilen araç, TOMA yardımıyla yol kenarına çekildi. Dikmen Caddesi’nde seyreden sürücüler de eylemcilerin taş attığı sırada zor anlar yaşadı. Olaylarda 16 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
(İHA)