BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

Ankara tanzim satış yerleri nerede fiyatlar nasıl?

ANKARA tanzim satış yerleri nerede, uygun sebze meyve nerede satılıyor soruları vatandaşın gündeminde. Artan sebze meyve fiyatlarını önleme için kurulan tanzim satış yerlerinde fiyatlar nasıl? İşte Ankara'daki ilçelerde bulunan tanzim satış yerleri bilgisi

Abone ol

ANKARA'da tanzim satış yerleri nerede, hangi ilçelerde tanzim satış yerleri var ve fiyatlar nasıl soruları vatandaş tarafından araştırılıyor. Sebze meyve fiyatlarındaki artışı önlemek amacıyla hayata geçirilecek tanzim satış için Ankara Büyükşehir Belediyesince, satış noktaları kuruldu. Peki bu tanzim satış yerleri nerede? İşte ilçe ilçe mahalle mahalle Ankara tanzim satış yerleri...

FİYATLAR NASIL? : Tanzim noktasında domates 4, salatalık 4.50, biber 8, elma 2.50, portakal 2, soğan 2, patates 3 TL'den satılıyor. Pazarda sivri biberin fiyatı 12 lirayı geçmişti. Portakal gibi mevsimi olan meyveler ise pazarda 5 liradan aşağı bulunmuyor.

Ankara'daki halk sebze satış yerleri : Ankara'da toplam 30 noktada halk sebze satılacak. Ancak ilk etapta, Abdi İpekçi Parkı, Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanı, Kurtuluş Parkı, Altındağ Ulus Metrosu çıkışı, Altındağ Siteler İtfaiye Meydanı, Hasköy Cemre Parkı, Keçiören Kuyubaşı Metrosu çıkışı, Keçiören Belediyesi önü, Pursaklar Hicret Camisi önü, Etimesgut Belediyesi karşısı, Sincan Lale Meydanı, Mamak Şafaktepe Parkı, Mamak Bostancık Caddesi, Yenimahalle Batıkent Gimsa karşısı, Gölbaşı Belediyesi karşısında olmak üzere 15 noktada "halk sebze" tanzim satış noktası kuruldu.

Bu bölgelerde bir mobil otobüs, 2 tır ve 32 metrekareden oluşan 12 adet çadırla hizmet veriliyor.

TANZİM NEDİR: Türk Dil Kurumu’nun yaptığı açıklama göre, tanzim kelime olarak sıraya koyma, sıralama, düzene sokma, düzen verme, yoluna koyma, düzeltme, düzenleme gibi anlamlara geliyor.

Tanzim Satış mağazalarının temeli ise 1970'li yıllara dayanıyor. 1977 yılında Ankara Belediyesi’nin başını çektiği toplumcu belediyeler, üretime doğrudan katılmak yönündeki girişimlerin yanında, temel gıda malzemelerinin fiyatlarını düşük tutabilmek ve karaborsa ile mücadele edebilmek için tanzim satış mağazaları kurmuşlar.

MOBİL TANZİM SATIŞ BAŞLADI: Sebze meyve fiyatlarını düşürmek için İstanbul'daki ilk mobil tanzim satış noktası Gaziosmanpaşa'da hayata geçirildi.

Son zamanda artan sebze ve meyve fiyatlarına alternatif olarak geliştirilen mobil tanzim satış noktaları ile vatandaşlar daha uygun fiyatlara sebze ve meyve alışverişi yapabilecek.

Sebze meyve fiyatlarını düşürmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 34 ilçede 50 tanzim satış noktası hayata geçirilecek.

Aksaray Meydanı'nda kurulan mobil tanzim satış noktasında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, enflasyonla topyekün mücadele adına Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle İstanbul'un 50 noktasında büyük çadırlarda vatandaşlara sebze meyve satışı gerçekleştireceklerini kaydetti.