BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ankara Suudi prensini ağarlayacak

Ankara, Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (ORSAM) davetlisi olarak, Suudi Prens Abdülaziz Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud'u ağırlayacak. Al Saud, 6 Ocak'a kadar bir dizi temas gerçekleştirecek

Abone ol

Prens Abdülaziz Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud, ORSAM'ın davetlisi olarak yarın Türkiye'ye geliyor. ORSAM tarafından, Türkiye-Suudi Arabistan İlişkilerinin gelişmesi amacıyla Ankara'ya davet edilen ve 6 Ocak tarihine kadar bir dizi temas gerçekleştirecek Suudi Prens Abdülaziz Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud, Cumhurbaşkanlığı Ortadoğu Danışmanı Erşat Hürmüzlü ile Başbakanlık Başdanışmanı İbrahim Kalın ile görüşecek. AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'i de parti genel merkezinde ziyaret edecek Suudi Prens Abdülaziz Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile de bir araya gelecek. Suudi Prens ayrıca, Bilkent Üniversitesi'nde uluslararası bir konferansa da katılacak. ORSAM, Suudi Prens Abdülaziz Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud'un onuruna bir yemek verecek.

-SUUDİ PRENS KİM?-

Suudi Prens Abdülaziz Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud, Riyad'da doğdu. BM Kalkınma Programı için Arap Körfez Programı başkanı Prens Talal Bin Abdülaziz'in oğlu. Bugün ki Suudi Arabistan Krallığı'nın kurucusu, Kral Abdülaziz Al Saud'un torunudur. Prens Abdülaziz erken eğitimini babasının himayesi altında Suudi Arabistan'da ve İsviçre'de aldı. Prens halen, eğitim stajını ABD'de devam ettirmektedir. Prens Abdülaziz teknoloji, petrol hizmet sanayisi, risk sermayesi, konuklama sektörü, emlak, sağlık hizmetleri ve İslami finans konularının eğitim ve iş alanında uygulamalarının birleştirilmesine büyük ilgi gösteriyor. Suudi Arabistan'da ve Uluslararası komitelerde insanı ve hayır sever faaliyetler içerisinde bulunan Prens, BM Kalkına Programı için Arap Körfez Programı Faaliyetleri ve Organizasyonlarında babasını temsil etmektedir. Halen ABD'de ABD-Arap Ülkeleri İlişkileri Ulusal Konseyi, Concordia Zirvesi gibi kar amacı gütmeyen kuruluşların çeşitli faaliyetlerinde aktif olarak yer alıyor.