BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ankara kışın da çiçek açacak

Ankara'nın cadde ve sokakları kışın da çiçek açacak. Belediye soğuğa dayanıklı 3 milyon çiçek dikmek için harekete geçti.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Başkent kışın da çiçek açacak. Belediye cadde ve sokakları soğuğa dayanıklı çiçeklerle donatmaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Anıtkabir çevresi, Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Akay Kavşağı ile Polisevi önü, Kızılay Kavşağı, Atatürk Bulvarı, Çetin Emeç Bulvarı, Turan Güneş Bulvarı, Oran TRT Kavşağı, Konya Yolu, Akdeniz Caddesi, Hipodrom Caddesi gibi bölgelerle parklar ve büyük rekreasyon alanlarının kırmızı beyaz renklerde süs lahanaları ve menekşelerle rengarenk bezenmeye başlandığını söyledi.

2009 yılının son aylarında Başkent’e yaklaşık 3 milyon kışlık çiçek dikimi gerçekleştireceklerini açıklayan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, önceden çapalanıp temizlenen toprak alanlara ilk etapta 200 bin adet kırmızı ve beyaz renklerde süs lahanası dikimi yaptıklarını ifade ederek, hava şartlarına bağlı olarak Başkent’in muhtelif göbek, kavşak, refüj, park ve rekreasyon alanlarını kışlık süs lahanası, menekşe, aslanağzı, kasımpatı ve çin karanfili ile donatacaklarını bildirdi.