BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara kayıp şehre dönüşüyor iddiası

Merkez Bankasının İstanbul'a taşınması tartışmasıyla gündeme gelen Ankara'nın boşaldığı iddialarına bir yenisi daha eklendi.

Abone ol

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, Anadolu'nun ve özellikle Ankara'nın ''ekonomik kurumlarının yanı sıra beyinlerinin de İstanbul'a göçtüğünü'', artık Ankara'da yetişmiş insan gücü bulmakta zorlandıklarını kaydetti.

Karakuş, yazılı açıklamasında, bankalar ve şirketlerin merkezlerini İstanbul'a taşıması sonucu Ankara'nın ''kayıp şehir'' haline gelmeye başladığını ifade etti.

Ekonomik kurumların İstanbul'da kümeleşmesi nedeniyle, Anadolu'dan, özellikle üniversiteler kenti olarak bilinen Ankara'dan İstanbul'a çok hızlı bir göç olduğunu belirten Karakuş, beyin göçünden İstanbul kazanıyor gibi görünüyorsa da bu şehrin her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal aldığını dile getirdi.

''Önce bankaların, sonra şirketlerin şimdi de beyaz yakalıların İstanbul'a gittiğini'' belirten Karakuş, işe alıp, yetiştirdikleri insanların bir süre sonra ''İstanbul'a gideceğini'' söyleyerek işten ayrıldığını, artık Ankara'da yetişmiş insan gücü bulmakta çok zorlandıklarını anlattı.

İstanbul'a taşınan kurumların sadece ''ismiyle değil, cismiyle göçtüğünü'', genelde ekonomik göç olgusunun özelde İstanbul'da kümeleşmenin bölgesel eşitsizliği körüklediğini kaydeden Karakuş, ''İstanbul'da kümeleşme Anadolu'ya cüceleşme olarak yansıyor. Bazı devlet kurumları eşitsizliği kamçılayan politikalar uygulamaya devam ediyorlar. Türkiye'nin başkentinden Avrupa'ya bir tek direkt uçuş yapılamıyorsa bu işte bir yanlışlık var'' görüşünü dile getirdi.