BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konak Belediye işçilerinin zam sevinci

Konak Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı. 220 işçiyi kapsayan sözleşmede ciddi bir zam sevinci var.

Abone ol

Konak Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında, 220 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme işçilere yüzde 23 zam öngörüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın, Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü lokalinde düzenlenen imza töreninde, toplu sözleşme görüşmelerini kısa sürede, adeta ''güle oynaya'' imzaladıklarını, sıkıntılı koşullarda en fazla kaynağı yaratma inisiyatifini kullandıklarını söylediği vurgulandı.

Açıklamada, görev yaptığı süre boyunca, bütün toplu sözleşme görüşmelerinde işçilere hak ettiklerini vereceğini bildiren Tartan'ın, şu ifadelerine yer verildi:

''Hangi belediye ne şart getiriyorsa, onun da üstündeki katkıyı sizlere sağlayacağım. İlkleri hep biz gerçekleştirdik. Emekten yana tavrımı koymaya her zaman özen gösteririm. Tamamıyla halka hizmete dönük eylemler, işlemler yapıyoruz. Sizlerden çok daha fazla emek bekliyorum. Bunu sağladığımız takdirde önümüzün aydınlık olacağını düşünüyorum.''

Hakan Tartan'ın, işçilerin aileleriyle yararlanacağı lokalin açılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini de belirttiğine yer verilen açıklamada, Belediye-İş Sendikası 4 No'lu Şube Başkanı Cemal Küpeli'nin ise Konak Belediyesi ile hiçbir sorun yaşamadan beş gün içinde anlaşmaya vardıkları yönündeki sözleri kaydedildi.

Konuşmaların ardından Tartan ve Küpeli, 220 işçiyi kapsayan sözleşmeyi imzaladı.

İşçi ücretlerinde yüzde 23 artış sağlanan sözleşmeyle 1800 lira alan bir işçinin maaşı 2 bin 306 liraya yükseldi. İşçiler ayrıca, 1 Mayıs, Kurban ve Ramazan bayramları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile yılbaşı günü de 500'er lira yardım alacak