BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,24
HABER /  GÜNCEL

Ankara - İstanbul hava tahmini! Profesör açıkladı kar saat...

İSTANBUL ve Ankara hava durumu tahmini yenilendi buna göre saat 18.00'da kar bastırıyor. Yarın yani 1 Mart perşembe günü okullar tatil mi sorusuna da vali yanıt verdi. Meteoroloji İstanbul için aşırı soğuk ve şiddetli don uyarısı geçti. Profesör Orhan Şen ise 'Arabayı ana yola parkedin yarın çıkamazsınız' diyor.

Abone ol

İstanbul ve Ankara hava durumu tahminleri meteoroloji müdürlüğü tarafından güncellendi. Daha önce saat 21.00'da karın başlayacağı söylenmişti. İstanbul'da bu saat erkene alındı, iş çıkışında yani saat 18.00'da kar bastırıyor. Ankara'nın saatlik hava durumu tahmininde ise değişiklik yok. Karın başlama saati 21.00 olarak görünüyor.  Profesör Orhan Şen de 'Akşam arabanızı ana yollara park edin' diyerek gece için uyardı.

Yarın (1 Mart perşembe günü) okullar tatil mi :  İstanbul Valisi Vasip Şahin yarın yani 1 Mart perşembe günü okullar tatil mi sorusuna yanıt verdi. İstanbul valiliği şimdilik yarın için okulları tatil etmeyi düşünmüyor. Vali Vasip Şahin "Bize bugün itibarıyla gelen meteorolojik tahmin bilgileri, kar yağışının öyle ulaşımı ve eğitimi aksatacak bir noktada ve ağırlıkta olmayacağı şeklinde. Onun için şu anda tatil gibi bir konu gündemimizde değil" dedi.

Kar tatili ihtimal dahilinde : İstanbul valisi kar tatili için kapıları tamamen de kapatmadı. İlerleyen saatlerde hava durumu kötüleşirse İstanbul'da yarın okullar tatil edilebilir. Vali Şahin şunları söyledi: "Tabiat şartları, eğitimi ikinci plana atacak derecede zorlaşırsa ve çocuklarımızın can ve mal güvenlikleri noktasında tatil yapılmasını icap ettirecek olursa biz o kararı da (tatil) almaktan çekinmiyoruz".

İSTANBUL hava durumu güncellendi: Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, İstanbul'da bu gece ve yarın sabah saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altında 2-5 dereceye düşeceğini ve kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğini duyurdu.

Ünlü meteoroloji uzmanı Profesör Doktor Orhan Şen de gece saatlerine dikkat çekti ve şunları söyledi:

-"İstanbulda akşam kar şiddetini artırır. Gece sıcaklık 0 C nin altına iner. Perşembe sabahi yollarda buzlanma olur. Perşembe kullanacaksanız aracınızı ana yollara yakın park edin ara yollar buzlanmadan dolayı kapanabilir.

METEOROLOJİNİN SAATLİK İSTANBUL HAVA DURUMU : Meteorolojinin sitesinden yayınladığı saatlik hava durumu tahmini güncellendi. İşte saat 15.00 itibariyle yenilenen İstanbul hava durumu raporu:

ANKARA HAVA DURUMU : Meteorolojinin Ankara için yayınladığı saatlik hava durumu tahminine göre kar yağışı akşam saat 21.00'da başlayacak. Bugün yer yer yağmurla kar karışık kar yağışının görüleceği Ankara'da 1 Mart perşembe günü kar yağışı devam edecek. Ankara valiliği okulların tatil olmasıyla ilgili kararını ilerleyen saatlerde son hava raporları doğrultusunda değerlendirecek.