BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  GÜNCEL

Ankara Haymana yerel seçim 2019 seçim sonuçları

HAYMANA ilçesinde 2019 yerel seçimini kim kazandı sorusunun yanıtı ortaya çıkıyor, Ankara Haymana 31 Mart seçim sonuçları AA canlı yayın verileriyle geliyor.

Abone ol

Ankara Haymana ilçesinde yerel seçimlerde belediye başkanını belirlemek için halk erken saatlerde sandık başına gitti. Haymana yerel seçim sonuçları büyük bir merak konusu olurken ittifakların alacağı oy açısından da önemli. 31 Mart Ankara Büyükşehir Belediye seçimlerinde partiler ittifaka giderken ilçelerde tablo biraz daha farklı oldu. Haymana için partiler genellikle kendi adaylarını çıkarmayı tercih ederken bazı partiler ittifakı burada da sürdürdü.

Haymana canlı seçim sonuçları : 2019 yerel seçimlerinde Ankara genelinde olduğu gibi Haymana ilçesi Belediye Başkanlığı için de kıyasıya bir rekabet vardı. Haymana seçim sonuçları Anadolu Ajansı verileri ile internethaber.com sitesinde yer alıyor. Aşağıda yer alan linkten Ankara Haymana yerel seçim sonuçlarının anlık verilerine seçim yasağının kalkması ile birlikte ulaşabilirsiniz. 

Ankara ve Haymana ilçesi canlı 2019 yerel seçim sonuçları - tıklayın

2014 Haymana seçim sonuçları nasıldı? : Peki geçen seçimde Haymana Belediye Başkanlığı seçimini hangi partiden kim kazanmıştı? 2014 yerel seçimlerinde Ankara Haymana Belediyesi için yaşanan seçim yarışı sonrasında sonuçlar şöyle olmuştu:

Türkiye 2019 yerel seçimleri
Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için 31 Mart Pazar günü sandığa gitti. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, 28 milyon 929 bin 732'si kadın, 28 milyon 128 bin 904'ü erkek toplam 57 milyon 58 bin 636 seçmen, 194 bin 390 sandıkta oy kullandı. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı uyarınca, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi seçime katıldı. 

Büyükşehirler
Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmenler, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy kullandı. 

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verildi. Köylerde ise "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atıldı.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli oldu. Oy pusulaları tek zarfa konuldu.