BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,69
ALTIN 2.407,25
HABER /  GÜNCEL

Ankara hava durumu kar ne zaman duracak?

Ankara'da gece boyunca kar yağışı etkili oldu. Hava durumu raporlarına göre kar yağışı haftasonuna kadar devam edecek. Sıcaklıklarda değişiklik olmayacak.

Abone ol

ANKARA'da kar yağışı gece boyunca etkili oldu. Yeni hava durumu raporlarına göre Ankara'nın iç kesimlerinde kar yağışı aralıklarla devam edecek. Diğer kesimlerde ise karla karışık yağmur görülecek. Rüzgar orta şiddette esecek. Meteoroloji sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağını belirtti. Ankara'nın Polatlı ilçesinde ookullar bugün tatil edildi. Peki yarın yani 13 şubat cuma günü okullar tatil edilecek mi? Ankara Valiliği son kararı yarınki hava durumu raporlarına göre verecek.

ankara-hava-durumu-2.20150212085813.jpg

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinin hafif aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmemektedir. Rüzgarın kuzey-kuzeydoğulu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

ankara-hava-durumu-3.20150212085832.jpg

UYARILAR

BUZLANMA VE ZİRAİ DON UYARISI: Ülke genelinde beklenen buzlanma ve don olayı ile birlikte zirai faaliyetlerin devam ettiği kıyı bölgelerimizden Batı Karadeniz kıyılarında hafif, kıyıya bakan iç kesimlerde orta kuvvette don riski bulunduğundan tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

EĞİTİME BİR GÜN ARA

Kars'ın Sarıkamış, Sivas'ın Gürün, Uşak'ın Eşme, Ankara'nın Polatlı ilçesi ile Konya kent merkezi ve bazı ilçelerinde kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

ankara-hava-durumu.20150212085849.jpg

Kars'ın Sarıkamış, Sivas'ın Gürün, Uşak'ın Eşme, Ankara'nın Polatlı ilçesi ve Konya kent merkezi ile Güneysınır, Akören, Kadınhanı, Sarayönü, Taşkent, Yunak, Derbent, Hadim, Derebucak, Çeltik, Bozkır, Ahırlı, Yalıhüyük, Altınekin, Doğanhisar ve Seydişehir ilçelerinde kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 12 Şubat Perşembe ara verildiği duyuruldu.