BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ankara hava durumu kar ne zaman bitecek

Ankara'da kar yağışı etkisini kaybetmeye başladı yeni hava durumu raporlarına göre sıcaklık haftasonunda artacak. Peki yarın 20 şubat cuma okullar tatil olur mu

Abone ol

ANKARA'da kar yağışı etkisini yitirmeye başladı, yeni hava durumu raporlarına gör sıcaklık değerleri haftasonunda artacak. Meteoroloji yeni haftayla birlikte sıcaklıkların mevsim normallerine ulaşacağını söyledi. Ankara'da bugün okullar tatil edildi, peki yaroın 20 şubat cuma günü okullar tatil mi? Gözler Ankara Valiliği'nden gelecek haberlerde...

Bölge genelinin çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Kar yağışının sabah saatlerinde Düzce, Zonguldak ve Bolu çevrelerinde yer yer yoğun olacağı beklenmektedir. Bölge genelinde orta, iç kesimlerde yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklenmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-02-19-at-11.26.17-am.png
HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, rüzgarın kuzey, kuzeydoğu yönlerden orta, Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri ile bölgenin güney ve batısında yer yer kuvvetli (30-70 km/s) eseceği beklenmektedir.

UYARILAR

Kar yağışının sabah saatlerinde Düzce, Zonguldak ve Bolu çevrelerinde, yer yer yoğun olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.  Rüzgarın Batı Karadeniz kıyı kesimleri ile bölgenin güney ve batısında yer yer kuvvetli (30-70 km/s) eseceği beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Bölge genelinde orta iç kesimlerde yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, Zirai don. vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BURSA-ANKARA YOLU KAPANDI

Yoğun kar yağışı nedeniyle çift yönlü ulaşıma kapanan Bursa-Ankara karayolu, ekiplerin çalışmalarının ardından açıldı.

kar4.jpg

İlin büyük bölümünde sabah saatlerinden beri etkili olan kar yağışı dolayısıyla Bursa-Ankara karayolunun İnegöl ilçesi Mezitler mevkisinde duran ulaşımın yeniden açılması için, Karayolları ve belediye ekipleri tuzlama ve küreme çalışmaları başlattı.

Çalışmalarının ardından Mezitler mevkisi ve Bursa-Ankara karayolu ulaşıma çift yönlü açıldı. Yaklaşık 45 dakikalık aksamanın ardından trafik, yeniden kontrollü olarak sağlanıyor.