BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.432,05
HABER /  GÜNCEL

Ankara hava durumu fena geliyor

Ankara hava durumu raporuna göre öğleden sonra şiddetli yağışlar başlayacak. Bölge genelinde gökgürültülü yağışlar var. Ankara, Çankırı, Kırıkkale'de şiddetli yağış görülecek.

Abone ol

ANKARA hava durumu raporlrına göre bölge genelinde şiddetli yağışlar görülecek. Yağışların öğleden sonra artması bekleniyor. Sıcaklıklar birkaç derece düşecek.

Ankara, Çankırı, Kırıkkale çevrelerinde ve Karabük ile Bolu'nun güney kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklenmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-06-11-at-3.42.27-pm.png
YURT GENELİNDE HAVA NASIL?

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmemektedir. Genellikle kuzey, kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer (30-50 km/saat) esmesi beklenmektedir.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Ankara, Çankırı, Kırıkkale çevrelerinde ve Bolu ile Karabük'ün güney kesimlerinde yerel kuvvetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Göller Yöresi, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Konya, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat ve Kastamonu ile Karabük ve Bolu'nun güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Önemli bir değişiklik olmayacağı, batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.