BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,10
ALTIN 2.469,84
HABER /  GÜNCEL

Ankara Barosu'nda seçim heyecanı!

Ankara Barosu seçimleri yaklaşırken Milliyetçi Avukatlar Grubu kendi adaylarını açıkladı.

Abone ol

Ankara'da Milliyetçi Avukatlar Grubu baro seçimleri için adayını belirledi. Grupta yapılan ön seçimlerde dört aday yarışırken, ilk turda Muhsin Karaman ve Halil Öztürk adaylıktan çekildi. En çok oyu alan Alparslan Sucu baro başkanlığı seçimlerinde, Milliyetçi Avukatlar Grubu adına seçimlere katılma hakkı kazandı.

Ankara Baro Seçimleri için geri sayım başladı. Milliyetçi Avukatlar Grubu, baro seçimleri için ön seçim yaparken, dört aday başkan adayı olmak için yarıştı.

Ön seçimlerde Muhsin Karaman ve Halil Öztürk, ilk tur oylamada adaylıktan çekilirken Alparslan Sucu ve Mehmet Kaya Batı, başkanlık için yarıştı. Seçimlerde, Mehmet Kayı Batı grup üyelerinden 208'nin oyunu alırken, Alparslan Sucu 222 oy aldı.

SUCU DESTEK İSTEDİ

Seçimlerin ardından Milliyetçi Avukatlar Grubu Başkan Adayı olarak bir açıklama yapan Alparslan Sucu, tüm baro üyelerinden destek istedi. Grubun birlik ve beraberliğinin kendisine güç verdiğini söyleyen Sucu, seçimlere katılan üyelere teşekkür etti.

ALPARSLAN SUCU KİMDİR?  

1975 yılında Sivas’ta doğan Alparslan Sucu, İlk, orta ve lise tahsilini Adıyaman’da tamamladı. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Sucu, 1997 yılından itibaren Ankara Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık yapmaktadır.

Sucu, 1999-2008 yılları arasında Şekerbank T.A.Ş.’nde Avukat, Müşavir Avukat ve Hukuk Müşavirliği görevlerinde bulundu. 2008 yılından bu yana yeniden serbest avukatlık yapmakta olan Sucu, evli ve iki çocuk babasıdır.