BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.423,37
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Android One Türkiye'de işte fiyatı

Google’ın uygun fiyatlı akıllı telefon üretmek için geliştirdiği Android One programı Türkiye’de de hayata geçirildi.

Abone ol

Google’ın özellikle gelişmekte olan ülkeler için tasarladığı uygun fiyatlı akıllı telefon programı Android One, Asya ülkelerinden sonra ilk kez Türkiye’de kullanıma sunuldu.

Daha önce Hindistan, Bangladeş, Nepal, Sri Lanka, Endonezya ve Filipinler’de hayata geçirilen Android One projesi kapsamında yaklaşık 100 dolar fiyat etiketine sahip akıllı telefonlar piyasaya sürülüyor. Projede sadece telefon değil Google’ın bu telefonlara desteği de normal ürünlere göre daha geniş kapsamda tutuluyor.

TÜRKİYE FİYATI 699 TL

Türkiye’deki Android One programının ilk ürünü ise General Mobile 4G oldu. 5 inç ekranı bulunan akıllı telefon, 2 GB RAM, 13 Megapiksel ana kamera, Snapdragon 410 gibi özelliklere sahip. Telefonun Türkiye fiyatı 699 TL olarak açıklanırken vergi ve benzeri sebeplerden dolayı 100 dolarlık telefon hedefinin de üzerine çıkılmış oldu.

GÜNCELLEMELERİ GOOGLE YAPACAK

Bütün Android One projesi telefonlarında olduğu gibi General Mobile 4G’nin de güncellemelerini Google yapacak. Güncellemeleri genelde üretici firmalar yaparken Android One platformu telefonlarında işletim sisteminin güncellemelerini Google yapacağını açıkladı. General Mobile 4G’de de durum böyle olacak. Google benzer bir stratejiyi kendi markası olan Nexus modellerinde de sürdürüyordu.

ANDROİD ONE NEDİR?

Google’ın Android 5.0 ve üstü işletim sistemini kullanan Android One projesinde uygun fiyatlı akıllı telefonlarla gelişmekte olan pazarlar hedefleniyor. Google’ın hali hazırda doğrudan desteklediği bir platform olan Android One ile, yaklaşık 100 dolara akıllı telefon üretip bunu özellikle alım gücü düşük kitlelere ulaştırılması hedefleniyor. Ancak Türkiye’deki ekosistemde 100 dolara telefon üretilmesi kısa vadede mümkün görünmüyor.(Kaynak: El Cezire)