BIST 10.219
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.450,77
HABER /  DÜNYA

Andın yazarı, Türkçe ezanın yazarlarından biri”

Başbakan Erdoğan, “Andın yazarı, Türkçe ezanın yazarlarından biridir. CHP ve MHP, bu andın tarihini bilmedikleri için bir istismar içine gid...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, “Andın yazarı, Türkçe ezanın yazarlarından biridir. CHP ve MHP, bu andın tarihini bilmedikleri için bir istismar içine gidiyorlar. Ant uygulamasının Cumhuriyetimizle ve Cumhuriyetin temelleriyle alakası yok” dedi.
Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, okullarda okutulan antla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, “Değerli arkadaşlarım, ilk ve ortaokullarda and uygulaması 1930’larda başlamıştır. Andın yazarı Türkçe ezanın yazarlarından biridir. CHP ve MHP bu andın tarihini bilmedikleri için bir istismar içine gidiyorlar. Ant uygulamasının Cumhuriyetimizle ve Cumhuriyetin temelleriyle alakası yok. Bal bal demekle ağız tatlanmaz. Her sabah Türküm demekle Türk olunmaz. Her sabah çalışkanım demekle çalışkan olunmaz. Gideceksin IMF kapısında para isteyeceksin. Sonra doğruyum çalışkanım diyeceksin. Sonra borcu biz sıfırlayacağız. Kim çalışkan. Modası geçmiş bir uygulamaydı. Türkiye bu uygulamayı kaldırmakta geç bile kaldı” diye konuştu.
(İHA)