BIST 10.177
DOLAR 32,19
EURO 34,82
ALTIN 2.426,17
HABER /  DÜNYA

Bu büstleri tanıdınız mı ?

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ile Antalya Kum Heykel Festivali’nin ortak projesi olarak hazırlanan Altın Portakal Ödülü...

Abone ol

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ile Antalya Kum Heykel Festivali’nin ortak projesi olarak hazırlanan Altın Portakal Ödülü almış 17 sanatçının büstlerinin bulunduğu sergi açıldı.
Antalya Lara’da 50 ton kum kullanılarak yapılan 17 sanatçının büstünden oluşan serginin açılışına, Yeşilçam’ın sevilen sanatçıları Türkan Şoray, Eşref Kolçak, Ahu Tuğba, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Öcal ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Başkanı Tufan Dağıstanlı katıldı.
Festivalin 50’nci yılını kutlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Öcal, Türk sinemasına emek vermiş sanatçıların kumdan büstlerinin yapılmasının kültür ve sanata canlılık getireceğini ifade eden Öcal, daha sonra sanatçılarla birlikte serginin açılışını yaptı.
Türk sinemasının Sultanı Türkan Şoray kumdan yapılmış kendi büstünü incelerken, heykeltraş Eda Kartal’dan bilgi aldı. Geçen günlerde hayatını kaybeden usta oyuncu Tuncel Kurtiz’in büstünü de inceleyen Şoray, Kurtiz’in sevilen bir sanatçı olduğunu, vefatından bir ay önce sokakta karşılaştıklarını söyledi. Şoray, daha sonra büstüne sarılarak poz verdi.
(İHA)