BIST 10.180
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.403,30
HABER /  DÜNYA

Silahlı soyguncu sert kayaya çarptı

Adana’da, silahlı soyguncu sert kaya çarptı. Yüreğir’de silahlı bir kişi, soymak istediği kuyumcunun kadın sahibi tarafından biber gazıyla e...

Abone ol

Adana’da, silahlı soyguncu sert kaya çarptı. Yüreğir’de silahlı bir kişi, soymak istediği kuyumcunun kadın sahibi tarafından biber gazıyla engellendi. O anlar kuyumcunun güvenlik kamerasına yansıdı.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi’ndeki Yıldırım Kuyumculuk’ta 7 Ekim 2013 günü meydana geldi. İddiaya göre, şapkalı mont giyip yüzünü bezle kapatarak Kozan Yolu Caddesi üzerindeki Yıldırım Kuyumculuk’a gelen bir kişi, belindeki silahı çıkartıp kuyumcu Ayşe Yıldırım’a doğrultarak altınları almak istedi. Ancak yüzü maskeli bir kişinin içeri girdiğini gören Ayşe Yıldırım, hemen tezgahın üzerinde duran biber gazını alıp hazırlandı ve kendisine silah doğrultan zanlıya doğru sıkmaya başladı. Bu arada zanlı silah doğrultuğu kadının biber gazı sıkmasıyla neye uğradığını şaşırarak kuyumcudan kaçtı. Bu anlarda kuyumcuda bulunan iki kadın da neye uğradığını bilemedi. Kuyumcunun sahibi Mehmet Şeker ile diğer çalışan erkekler de arka tarafta sohbet ederken, sesler üzerine biri silah diğeri ise pompalı tüfek alarak dışarı çıktı. Biber gazını sıkan Yıldırım da zanlının arkasından dışarı çıkarak nereye kaçtığına bakmak istedi. Bu anlar kuyumcunun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Olaydan hemen sonra polis ise hava destekli geniş çaplı operasyon başlattı ancak zanlıyı bulamadı. Yıldırım yaşadığı dehşet dolu anları ise şöyle anlattı:
"Ablamla sohbet ederken yüzü kapalı birinin geldiğini görünce tezgahta bulunan biber gazını hazırladım silah doğrultunca biber gazını sıktım şahıs kaçtı. O an hiç korkmadım ya o ölecekti ya da ben."
(İHA)