BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,14
HABER /  DÜNYA

İzmir ve Tekirdağ’da operasyonlar: 50 gözaltı

Tekirdağ’da tefecilere yönelik düzenlenen operasyonda 30 kişi gözaltına alınırken, İzmir merkezli 4 ilde kalpazanlara yönelik düzenlenen ope...

Abone ol

Tekirdağ’da tefecilere yönelik düzenlenen operasyonda 30 kişi gözaltına alınırken, İzmir merkezli 4 ilde kalpazanlara yönelik düzenlenen operasyonlarda ise 20 kişi yakalandı.
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, kent merkezinde ve Hayrabolu ilçesinde tefecilik yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. 50 mağdurun savcılığa ve emniyete müracaat etmeleri üzerine Tekirdağ polisi operasyon için düğmeye bastı. Tefecilik yaptığı iddia edilen şebeke üyelerinin kimliklerini saptayan polis, savcılık kararıyla belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 24 kişi Hayrabolu ilçesinde 6 kişi ise şehir merkezinde alınırken, bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda senet ve evraklara el konuldu. Gözaltına alınan 30 kişinin arasında tefecilik yapan 3 kadının da bulunduğu kaydedildi. Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanmasına başlanan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

4 İLDE KALPAZANLARA ŞAFAK BASKINI
İzmir merkezli Aydın, Denizli ve Bursa’da yapılan eşzamanlı operasyonlarda 250 bin lira değerinde sahte para ve 5 adet sahte ehliyet ele geçirildi.
Kurban Bayramı öncesi piyasaya yüklü miktarda sahte para süreceği belirlenen şebekeye yönelik 25 adrese şafak operasyonu düzenlendi. 4 ilde Özel Harekat ekiplerinin destek verdiği operasyonlara 200 polis memuru katıldı. Sabah saat 05.30 sıralarında başlatılan operasyonlarda belirlenen 25 ev ve işyerinde 20 kişi gözaltına alındı. Şebekenin sahte parayı Kurban Bayramı öncesi özellikle kurbanlık satış yerlerinde 18 yaşından küçük çocukları kullanarak piyasaya sürmek istediği iddia edildi. Şüphelilerden bazılarının daha önce de aynı suçtan gözaltına alındığı belirlendi.
(İHA)