BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,56
ALTIN 2.384,02
HABER /  SPOR

Anderlecht hafif geldi

Belçika ekibi hafa boyunca atıp tutuyordu. Kezman ve Alex rakibin havasını aldı..

Abone ol

Sarı-lacivertli takım, kendisini küçümseyen Anderlecht'e iyi bir ders verdi, İstanbul'da yendiği rakibini rövanşta iki golle devirdi.

Kezman ilk yarıda attığı ilk golle turu müjdeledi. Alex'in plasesi galibiyeti perçinledi.

4 Alex korner atışını kullandı. Ceza sahasının içinde Aurelio önüne düşen topu kaleye göndermek istedi, ancak hemen yanında beliren Kezman, onun iyi vuramadığı topu plase ile kalecinin üstünden Anderlecht ağlarına gönderdi: 0-1


7 Boussoufa, Fenerbahçe kalesini sol çarprazdan gören yerden sert bir şut attı. Top Volkan'ın kontrolünde, direğin dibinden dışarıya gitti.

20 Carlos taç atışında topu Deivid'in tam kafasına attı, bu oyuncunun kafa vuruşunda top kaleciyi de geçip, Anderlecht direğinden geri geldi.

26 Boussoufa serbest atış kullandı. Barajın üstünden aşan top, Fenerbahçe üst direğine çarpıp altı pasın içine indi, Edu karambolde tehlikeyi geçiştirdi.

30 Kaleci Zitka boşa çıktı, top Alex'in önünde kaldı, boş kaleye rağmen Alex iki hamlesinde de topu ağlara gönderemedi.

36 Boussoufa korner atışı kullandı, Van Damme yükseldi ve kafayı vurdu. Fenerbahçe üst direği bir kez daha gole izin vermedi.

50 Alex, ani atakta Carlos'a verdi o da soldan inip, yeniden Alex'e kazandırdı. Kale ile karşı karşıya kalan Alex, topu savunmaya çarptırdı ve gol yerine korner oldu.

74 Deniz mükemmel bir arapas çıkardı. Alex'in net vuruşu skoru belirledi: 0-2

ANDERLECHT: Zitka 4, Wasiliewski 4 (Dk. 75 Legear 3), Pareja 3, Juhasz 4 , Deschacht 4, Biglia 5, Ahmed Hassan 5, Polak 3, Vandame 4, Boussoufa 5 (Dk. 57. Thereau 3), Tchite4

FENERBAHÇE: Volkan 8, Önder 6, Lugano 7, Edu 7, Roberto Carlos 7, Deivid 7 (Dk. 82 Vederson ?), Deniz 8, Aurelio 7, Tümer 5 (Dk. 67 Kazım 5), Alex 8 (Dk. 75 Selçuk ?), Kezman 8.

GOLLER: Dk. 4 Kezman, Dk. 75 Alex

SARI KARTLAR: Biglia / Deniz, Deivid, Önder

HAKEMLER: Massimo Busacca 8, Matthias Arnet 7, Stephane Cuhat 7 (İsviçre)

STAT: Constant Vanden Stok

Anderlecht, ilk kez dize geldi

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Anderlecht'i geçerek, Avrupa kupalarında Belçika ekibini eleyen ilk Türk takımı oldu. Sarı-Lacivertlilerin, ilk maçta 1-0 mağlup ettiği Anderlecht, daha önceki yıllarda Avrupa kupalarında çeşitli organizasyonlarda Fenerbahçe ve Galatasaray ile iki kez eşleşerek turu geçen taraf olmuştu.

Volkan, kalede Serdar'ı aratmadı

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezon Rüştü'nün sakatlanmasıyla birlikte devraldığı kaleyi, arka arkaya yaptığı basit hatalar sonucu Serdar'a kaptıran Volkan Demirel, Anderlecht maçında tam not aldı. Sivasspor maçında sakatlanan Serdar'ın yokluğunda Sarı-Lacivertli takımın kalesini koruyan milli file bekçisi, yaptığı kritik kurtarışlarla güven verdi.

HAYAL KIRIKLIĞI - Tümer Metin varlık gösteremedi

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Tümer, kendisinden beklenen futbolunu bir türlü ortaya koyamadı. Zico, gününde olmayan Tümer'i 67.dakikada oyundan aldı.

MAÇIN KIRILMA ANI - Deniz'in asisti

Bu dakikada maçın en iyilerinden biri olan Deniz Barış'ın mükemmel pasında kaptan Alex de Souza topla buluştu. Sambacı futbolcu, ceza sahasına girer girmez kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda plase bir vuruşla Fenerbahçe'yi rahatlatan golü attı.

HAKEMİN NOTU - Busacca iyiydi

Karşılaşmanın İsviçreli hakemi Massimo Busacca, mükemmele yakın bir yönetim gösterdi. Birçok hakemin yaptığı gibi ev sahibi takımın etkisinde kalmadı. Deyim yerindeyse ne gördüyse onu çaldı. Pozisyonları çok iyi süzdü. Kısacası ismine yakışır bir şekilde maçı idare etmesini bildi.