BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Anayasa için uzlaşı komisyonu kurulur mu?

Anayasa değişikliği için düğmeye basıldı. Bir uzlaşı komisyonu kurulabilir mi? Meclis Başkanı Şahin'in bu soruya yanıtı:

Abone ol

TBMM Başkanı Şahin, Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu'na katılan İstanbul Gençlik Spor Kulübü sporcularını kabul etti. Şahin, “Anayasa değişikliği konusunda bir uzlaşı komisyonunun kurulması yönünde bir çağrınız olacak mı?” şeklindeki soruyu, “Henüz o nokta değiliz” diyerek, daha önceki dönemlerde kurulan uzlaşı komisyonlarını hatırlattı.

Geçen dönem TBMM eski Başkanı Köksal Toptan’ın bu konudaki girişimlerinin sonuç vermediğini vurgulayan Şahin, “Böyle bir uzlaşı ortamını arzu ederim elbette, ancak henüz o noktaya gelmiş değiliz. Meclis gündemine gelirse o zemin oluşursa, ben de uzlaşı komisyonunun kurulmasını arzu ederim” dedi.

SORUŞTURMA SONUCU BEKLENMELİ
Şahin, “Balyoz” iddialarına ilişkin sorulara “Kamuoyunda ‘Balyoz finali’ olarak değerlendirilen iddialara yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlattı. Bunun sonucunu beklemekten başka yapılacak bir şey yok” yanıtını verdi.