BIST 10.199
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.391,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karacaören Pursaklar'a bağlandı

Ankara`da yapılan referandum ile Karacaören mahallesi Pursaklar ilçesine bağlandı.

Abone ol

 Referandumda 5 bin 284 seçmenden 2 bin 499`u oy kullandı. 2 bin 490 geçerli oyun kullanıldığı referandum sonucu bin 596 Karacaörenli, Ankara`nın en genç ilçesi Pursaklar`a bağlanmaya `Evet` dedi.

Karacaörenliler, oy verebilmek için sabahın erken saatlerinde okula gitti. 3 kişiden 2`sinin onayıyla Karacaören mahallesi Pursaklar`a bağlanmaya `Evet` dedi. Pursaklar`ın ilçe olması ile beraber, bu ilçeye bağlanmak ve hizmeti daha hızlı bir şekilde almak isteyen Karacaörenliler, sandıklara gelerek beyaz oy kullandı.

Oylama sonuçlarının açıklanmasıyla, Karacaörenliler Pursaklar`a bağlanacak olmanın sevincini yaşadılar. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, referandum sonucunun Karacaörenliler için hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi:

`Pursaklar`a birkaç kilometre mesafesi olan Karacaören`in Pursaklar`a bağlanması daha makul oldu. Göreve gelmiş olduğumuz 2004 yılından bu yana zaten bize çok yakın olan bu bölgeden gelen talepleri geri çevirmiyorduk. Gerek okul tadilatı, gerek park, yol, cami onarımı, servis aracı isteği gibi birçok talebi Pursaklar Belediyesi olarak elimizden geldiğince cevap verdik. `Burası bizim alanımız değil` demedik, birçok hayır dua aldık bu bölgeden. Referandum sonucunda da Karacaörenliler hizmete daha yakın oldukları, hizmeti daha hızlı bir şekilde alabilecekleri Pursaklar`ı seçti.
Pursaklar`ın alanının genişleyecek olmasının bizim için bir önemi yok. Bizim için önemli olan bize çok yakın olan bu bölgeye hizmet götürmek ve buradaki halkın daha kolay bir şekilde hizmete ulaşmasını sağlamak. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de bu bölgede çok güzel ve başarılı bir biçimde çalıştı. Şu ana kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı ona teşekkür ediyoruz.` Resmi yazışmaların tamamlanmasından sonra Karacaören resmen Pursaklar`a bağlanmış olacak.