BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.389,62
HABER /  POLİTİKA

Anavatanda operasyon

Anavatan'da Mesut Yılmaz tedirginliği yaşanıyor. İstanbul ilçe teşkilatlarında operasyona gidildi.

Abone ol

Mesut Yılmaz'ın Anavatan'a geri döneceği söylentilerin başta Erkann Mumcu olmak üzere parti yönetimini huzursuz etti. Ortaya atılan iddialar üzerine Genel Merkez güç gösterisine gidererek İstanbul'da bazı ilçe başkanlarını görevden aldı. Hürriyet yazarı Yalçın Bayer yazdı.

Yazı: Yalçın Bayer
Kaynak:

-ANAVATAN Partisi’nde, Mesut Yılmaz’ın Yüce Divan duruşmasından sonra partinin başına döneceği yolundaki değerlendirmeler, genel merkezi ve örgütü gerçekten tedirgin etmiş.

Eski bir ANAP’lı ile görüşürken, "Erkan Mumcu’yu gaza getiriyorlar" dedi.

Partiyi manüple eden bazı çevrelerin olduğunu söylüyor.

Mumcu ise "Dönerse geride bıraktığını bulamaz" diyor.

Mesut Yılmaz
ve ANAP’lıların yargılandığı Yüce Divan’daki duruşmaları izlemeye bazı partililerin gitmesi, ANAVATAN içinde ’ikbal’ bekleyen bazı üyeleri tedirgin ediyormuş... Şimdiden seçim pazarlıklarına giren bu üyeler, "Biz partiyi sırtlayarak götürüyoruz, ama onlar partiyi hálá Mesut Yılmaz’a teslim etme hesapları yapıyor" diyorlarmış.

Bu nedenle Ankara’da eski liderlerinin duruşmasını izlemeye giden bazı ilçe başkanlarına "gitmeyin" diyorlarmış.

Nitekim bu çıkışların sonucunda İstanbul’da Fatih, Küçükçekmece, Üsküdar, Ümraniye, Bağcılar ve Güngören ilçe başkanları görevden alınmış.

AKP Kadıköy Belediye Başkan adayı olan Ümit Özerol, baskılar karşısında bu kararı almak zorunda kalmış.

Görevden alınan isimlerin ’köklü AKP’li’ oldukları oldukları yorumları yapılıyor.

Yılmaz’a yakın olan ancak şu anda gelişmeleri uzaktan izleyen eski ANAP’lı okurumuz "Bu işte Mesut Yılmaz ve arkadaşlarının hiçbir etkisi yok, gelişmelerden uzak duruyorlar" diyor.

Ancak olayların arkasında gelecek seçimler için milletvekili sıralama hesaplarının bulunduğu anlaşılıyor. Güneydoğu ve Doğu’dan bazı eski milletvekilleri "İstanbul" hesaplarına şimdiden başlamışlar.