BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Dinsiz kimliklere tepki

Nüfus cüzdanlarının din hanesi bölümünün boş bırakılmasına AK Parti'li Yalçıntaş'tan tepki var.

Abone ol

AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş, Meclis gündeminde bulunan ve nüfus cüzdanlarındaki din hanesiyle ilgili düzenlemenin de yer aldığı Vatandaşlık ve Nüfus Kanunu Tasarısı'na tepki göstererek, "Umreye giderken Müslüman olduğumuzu nasıl kanıtlayacağız? Mevcut uygulama değiştirilirse çocuklarımız beddua eder" dedi.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın basına kapalı bölümünde gündem dışı söz alan İstanbul Milletvekili Yalçıntaş, nüfus cüzdanlarındaki din hanesinin kaldırılmaması gerektiğini söyledi. Daha önce aynı yöndeki endişelerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiğini belirten Yalçıntaş, bugün sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun kendisini arayarak söz konusu endişelerini giderici değişiklikler yaptıklarını açıkladığını söyledi. Avrupa'da her yer kilise olduğunu, insanların üç hafta gitmemesi halinde papaz tarafından kiliseye çağrıldığını hatırlatan Yalçıntaş, "Onlar teşkilatlanmışlar. Eğer bunu düzeltmezsek çocuklarımız kişiliksiz ve kimliksiz olur. Her halükarda törpülenir. Umreye giderken vize alıyoruz. Şimdi neye göre vize alınacak. Nasıl kanıtlayacak insan. Kur'an-ı Kerim'e mi el bastırılacak, şahadet mi getirilecek? Eğer bu değişiklik yapılırsa çocuklarımız beddua eder" diye konuştu.

Bugüne kadar bu konuda hiçbir sıkıntı çıkmadığını, kimsenin bundan şikayetçi olmadığını kaydeden Yalçıntaş, "Avrupa Birliği'ne girerken daha sağlam olmalıyız. İrtifa kaybetmeyelim. AB ile uzlaşacağız diye bir şeylere göz yummayalım. Kendi değerlerimizi yıpratmayalım" uyarısını yaptı. Yalçıntaş, daha önce Meclis bülteninde yazılı olarak makalelerinin yer aldığını ve her konudaki görüşlerini rahatlıkla kaleme aldığını da hatırlatarak, artık Meclis bülteninin sanal aleme taşındığını, makalelerinin yayınlanmadığını ifade etti.