BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.392,11
HABER /  POLİTİKA

Anavatan ve DP yine flörte başladı 

Merkez yeniden biraraya geliyor...Mumcu ve Ağar birleşemedi... İş Hüsamettin Cindoruk ve Salih Uzun'a kaldı... Bakalım bu kez sonuç ne olacak?

Abone ol

İNTERNETHABER
ZÜBEYİR KINDIRA



ANKARA -
Anavatan Partisi ile Demokrat Parti arasındaki birleşme görüşmeleri yarın start alıyor. Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun ile Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk yarın 14:30'da Celal Bayar Köşk'ünde birleşmeyi görüşmek üzere biraraya gelecek.

Cindoruk, merkezi birleştirme iddiasıyla geçen ay yapılan Demokrat Parti kongresinde genel başkan seçilmişti. Daha önce bir kaç kez biraraya gelen Cindoruk ve Uzun birleşme için resmi ilk görüşmelerini yapacaklar. Ancak birleşmenin gerçekleşmesi için DP'nin eski lideri Süleyman Demirel ile ANAP'ın eski lideri Mesut Yılmaz'ın sık sık biraraya gelerek birleşmenin temelini attıkları da kulislerde konuşuluyor.

Birleşme için yeterli bir zamana sahip olunduğu 2007'de Erkan Mumcu ve Mehmet Ağar'ın yaşadığı sürecin her iki partiye referans olması gerektiği, o dönemde yapılan hataların bugün yinelenmemesi için sağduyulu ve samimi bir birleşme görüşmesi yapılması için her iki tarafında çaba gösterdiği de kulislere yansıyan bilgiler arasında.