BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Anavatan şahlanacak iddiası

Anavata eski günlerine dönmenin peşinde. Olağanüstü kongre partide milat olarak görülüyor.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Koçak, partilerinin 18 Ekimdeki olağanüstü kongresinde merkez sağı yeniden inşa edecek bir yapılanmayı sağlamak istediklerini söyledi.

Koçak, partisinin Eskişehir İl Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de merkez sağın yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'de 59 siyasi parti olduğunu, ülkenin birliğe, beraberliğe, ortak projelere ve güç birliğine ihtiyaç duyduğunu belirten Koçak, şöyle konuştu:

''Siyasetin temeli koalisyon kültürüdür. Farklı görüşlerin aynı potada eritilip, ülke yararına kullanılması gerekir. 18 Ekimdeki kongrenin ardından Anavatan Partisi'nde yeni bir yapılanma ortaya çıkacak. Bu yapılanma da, birliğin temellerini atmak adına mücadele edecek. Olağanüstü kongrede merkez sağı yeniden inşa edecek bir yapılanmayı sağlamak istiyoruz. Merkezde güçlü bir siyaset koyarsak eski günlerine dönen, devleti ve milletiyle barışık bir merkez siyaseti ortaya çıkarırız.''

''NİTELİKLİ İŞSİZ SAYISI ARTIYOR''

Şu anda Türkiye'de gerilim siyasetinin yaşandığını öne süren Koçak, söz konusu gerilimden dolayı ülkenin gerçek gündemini konuşamadığını savundu.

Türkiye'nin gerçek gündemine dönmesi gerektiğini anlatan Koçak, ''Ülkemizde nitelikli işsiz sayısı gittikçe artıyor. Böyle bir ülkede huzurdan bahsedemeyiz. Türkiye'deki yoksul insan sayısı arttı. Derinleşen yoksullukla karşı karşıyız. Fakirlik bu milletin kaderi olmamalı. Ülkede gelir dağılımındaki uçurum gittikçe artıyor'' dedi.