BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Gevezeliğin artık anlamı yok

Baykal'ın hafta sonu gündeminde yine Deniz Feneri davası vardı. CHP lideri Erdoğan'a işte böyle seslendi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dürüstlük, şeffaflık ve saydamlığın siyasete egemen olması gerektiğini belirterek, ''Bunu sağlayacak temel çözüm, milletvekilliği dokunulmazlığının bir an önce kaldırılmasıdır'' dedi.

Baykal, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nın Akatlar'daki Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlediği ''İstanbul Depremini Beklerken: Sorunlar ve Çözümler'' konulu sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, siyasetin, bilimin ve tekniğin ülke sorunlarına yönelik yaklaşımlarını ve çözümlerini topluma aktarmada aracı olması gerektiğini söyledi.

KENDİNE GÜVENİYORSAN DOKUNULMAZLIĞINI KALDIRIRSIN

''En son yaşanmış olan olay da dini duyguların insani duyguların, şefkat, merhamet, dayanışma, sevgi, paylaşma ve anlayışın nasıl sorumsuzca siyasi amaçlarla istismar edildiğini hepimize göstermiştir'' diyen Baykal, şöyle devam etti:

''Böyle bir manzara karşısında tartışmanın, konuşmanın, gevezeliğin artık anlamı yoktur. Kendine güveniyorsan dokunulmazlığı kaldırırsın, kendine güveniyorsan Almanya'daki bir mahkemenin sergilediği cesareti Türkiye'de sen de sergilersin. Bunu yapamayan insanların Türkiye'nin başına gelecekte de çok büyük dertler açacağı artık tartışma götürmez bir gerçektir. Bunu görüyoruz. Milletimize de anlatma sorumluluğumuz var. (Din, din) diyorlar, dini en ayıp şekilde istismar ediyorlar, kul hakkı yiyorlar, yetim hakkı yiyorlar, haram yiyorlar sonra da dindarlık taslıyorlar. Bunlar sadece masum insanlara zarar vermiyor, sadece Türkiye'nin şerefine, onuruna, kimliğine zarar vermiyor, bunlar kutsal dinimize İslamiyete en büyük zararı veriyor.''