BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,05
ALTIN 2.440,59
HABER /  GÜNCEL

Bushu çıra gibi yakan fatura

Finans krizinin kesilen faturası Bush'un gözünü korkuttu. ABD yönetimi maliyetin hesabını kara kara düşünüyor.

Abone ol ABD yönetiminin, bankaların mortgage kredilerini ve diğer batık kredilerini devralma kararının bedelinin 500 milyar dolarla 1 trilyon dolar arasında olması bekleniyor.

Associated Press ajansı, borçların devralınmasının devlete yol açacağı maliyetin en az 500 milyar dolar olarak hesaplandığını duyurdu. Ajans, kurtarma bedelinin 1 trilyon dolara ulaşabileceğinin altını çizdi.

Bush yönetimi, batık kredilerin bankalar ve diğer finans kuruluşlarından devralınması konusunda kendisine yeni yetkiler verilmesi için Kongre ile çalışmaları başlatırken, Bush, “Harekete geçmemenin riski, çok daha yüksek olabilir” dedi.

Cumhuriyetçi Başkan Bush’un planını ele almaya başlayan Kongrede çoğunluğa sahip Demokrat Parti’de bu önlemlere orta ve düşük gelir gruplarını ve işsizleri kapsayan bazı yardım programlarının eklenip eklenmemesi konusu da tartışılıyor.

Demokrat Partinin başkan adayı Barack Obama, ekonominin kritik bir dönemeçten geçtiği şu sırada iki partinin liderlerinin uyum içinde çalışması gerektiğini söyledi.