BIST 10.730
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.426,46
HABER /  SAĞLIK

Anakonda büyüklüğünde kalın bağırsak

Kalın bağırsağının boyu normalin yaklaşık 3 katına, ağırlığı da 17,5 kilograma çıkan hasta ameliyat edildi.

Abone ol

Kütahya'nın Emet ilçesinde yaşayan bir kişinin, içinde dışkı birikmesi sonucu ağırlığı 17,5 kilograma, uzunluğu da 2,76 metreye ulaşan kalın bağırsağı, Eskişehir'de bir özel hastanede ameliyatla alındı.

Ameliyat ekibinin şefi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. İhsan Oruk, hastanede düzenlediği basın toplantısında, Erdi Ergün'ün (20), kabızlık, karın ağrısı ve şişkinlik şikayetleriyle kendilerine başvurduğunu söyledi.

Onun, hastaneye geldiğinde karnı "davul" gibi şiştiği için yürüyemez durumda olduğunu belirten Oruk, şöyle devam etti:

"İki yıllık bir serüveni olan hastamız, tuvalete çıkamamış ve çok ciddi kilo kaybı yaşamış. Bize geldiğinde karnı o kadar büyüktü ki vücut gelişimi bozulmuştu, bacaklarında şişmeler, dolaşım bozukluğu başlamıştı. Hemen hastamızı yatırdık. Muayene ettiğimizde, kalın bağırsağının tamamen bağırsak içeriğiyle dolu olduğunu gördük. Ameliyata aldığımızda beklediğimizden çok büyük bağırsakla karşı karşıya geldik. Uzun bir bağırsak segmenti vardı. Normal bir insanda ortalaması 1 metre olan kalın bağırsak, hastamızda 2 metre 76 santimetre uzunluğunda, 37 santimetre genişliğinde ve 17,5 kilogram ağırlığındaydı. Hastamızın kalın bağırsağı, tabiri caizse bir anakonda büyüklüğündeydi. Bağırsak boşalamadığından küçük delinmeler oluşmuş, gazlar karın boşluğuna yayılmaya başlamıştı."

Operasyonun 2,5 saat sürdüğünü ve kalın bağırsağın alındığını dile getiren Oruk, ince bağırsağın ucuna karın bölümünden delik açılarak dışkıyı toplamayı sağlayan bir torba takıldığını anlattı.

Tanının, hastalığın son aşamada konulduğu bilgisini veren Oruk, "Cerrahi hayatım boyunca böyle bir vakayı ilk defa gördüm. Literatürü incelediğimizde böyle bir vaka yok" diye konuştu.

Ergün de doktorlarına teşekkür ederek, daha önce gittiği hastanelerde bir tanı konulamadığını kaydetti. Doktorlarının, kendisini büyük bir dertten kurtardığını vurgulayan Ergün, "Hayata yeniden 'merhaba' dedim. Allah hepsinden razı olsun" ifadesini kullandı.

Hastanın annesi Fatma ve babası Hasan Hüseyin Ergün ise oğulları yeniden sağlığına kavuştuğu için mutlu olduklarını bildirdi.