BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL

Anadolu Yıldızı tatbikatı Mayısta

''Anadolu Yıldızı-2009'' Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı 5-7 Mayıs tarihleri arasında İzmir'in Menemen ilçesi Dumanlı Dağı mevkiinde icra edilecek.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ''Anadolu Yıldızı-2009'' Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı 5-7 Mayıs tarihleri arasında İzmir'in Menemen ilçesi Dumanlı Dağı mevkiinde icra edilecek.

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, tatbikatın amacının Türk Silahlı Kuvvetlerinin arama kurtarma unsurlarının imkan ve kabiliyetlerini denemek, müşterek arama kurtarma faaliyetlerinde işbirliği ve koordinasyonu en üst düzeye çıkarmak ve tatbikata katılan unsurların arama kurtarma usullerinin uygulanmasına yönelik eğitimlerini geliştirmek olduğu belirtildi.

Tatbikata, Türk Silahlı Kuvvetleri arama kurtarma sisteminde yer alan Kara, Deniz ve Hava kuvvetleri komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan çeşitli tipte gemi, uçak ve helikopterler ile Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi iştirak edecek.