BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,67
ALTIN 2.407,43
HABER /  POLİTİKA

Unakıtanın gitmeye niyeti yok!

Kabinedeki revizyon tartışmalarına Bakan Unakıtan'dan da açıklama geldi. Unakıtan dünkü sözleriyle ilgili ayrılmaya niyetim yok dedi.

Abone ol

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bakanlık görevinden ayrılma niyeti bulunup bulunmadığına yönelik bir soru üzerine, ''Öyle bir niyetim yok, o niyet bana ait birşey değil'' dedi.

Kemal Unakıtan, Birleşik Arap Emirlikleri Federal Ulusal Konseyi Başkanı Abdüllaziz Abdullah El-Ghurair ve beraberindeki heyeti kabulünün ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Unakıtan, bir belediye başkanına söylediği, ''Bakanlığa geldim para, gideceğim para istiyorsunuz'' biçimindeki esprili ifadesi hatırlatılarak, kabine revizyonunun gündemde olduğu bir dönemde sağlık koşulları nedeniyle kendisinin mi görevden ayrılmak istediğinin sorulması üzerine, bu konularda tamamıyla hükümet politikasının geçerli olduğunu söyledi.

Unakıtan, ''Biz her zaman görevdeyiz. Görevimizi bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yaparız. Ancak sayın başbakanın iradesinde. Ama hiç kimse devamlı surette, hayat boyu bir yerde kalacak diye birşey söz konusu değil. İnsanlar dünyaya bile bir gün geliyor, bir gün de gidiyor'' diye konuştu. Unakıtan, söz konusu cümleyi de bu geçiciliği ifade etmek için söylediğini bildirdi.

Aynı gazetecinin, ''Gitme niyetiniz yok yani?'' sorusuna da Unakıtan, ''Yok, öyle bir niyetim de. O niyet bana ait birşey değil'' karşılığını verdi.