BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.410,68
HABER /  GÜNCEL

Köşkten operasyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Gül, Bostancı'da 1 polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Gül, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Türk polisinin bugün bir kez daha tanıklık edildiği gibi vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması konusunda canını hiçe sayarak çalıştığını'' bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul'da bu sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyon sırasında, bir emniyet amirinin şehit olması, bir vatandaşın hayatını kaybetmesi, 7 polis ile bir basın mensubunun yaralanmasından ''derin üzüntü duyduğunu'' belirtti.

Gül, şunları kaydetti:

''Türk polisi bugün bir kez daha tanıklık ettiğimiz gibi, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması konusunda canını hiçe sayarak çalışmaktadır.

Kutsal görevini en iyi şekilde yerine getirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan polislerimizin bu gayretlerini takdirle karşılıyor, devlet ve millet olarak kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Şehit Emniyet Amirimiz Semih Balaban ile hayatını kaybeden vatandaşımız Mazlum Şeker'e Allah'tan rahmet diliyor, ailelerinin acısını yürekten paylaşıyorum. Yakınlarına ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifa dileklerimi iletiyorum.''