BIST 10.755
DOLAR 32,24
EURO 34,88
ALTIN 2.424,88
HABER /  GÜNCEL

Anadolu Ateşi Kremlinde

Türkiye'yi başarıyla temsil eden "Anadolu Ateşi" dans topluluğu, Moskova'da 6 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.

Abone ol

Rusya'nın en prestijli tiyatro ve konser salonu olan Kremlin Sarayı Konser Salonu'nda 3 yıl aradan sonra 2. kez gerçekleştirilen gösteride, genel sanat yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı 75 profesyonel dansçı, Anadolu'nun çeşitli kesimlerinden halk oyunları ezgilerini inanılmaz bir performansla sergiledi. Rus'ların nefesini kesen gösteri büyük ilgi topladı.

Gösteriyi izleyen Rus hayranlardan Anna Baranova, "Ben bu gösteriyi geçen yıl Side'de izleme fırsatı buldum. Antik bir tiyatro sahnesinde yapılan o gösteri beni adeta büyüledi. Hayatımda öyle muhteşem bir gösteriyi ilk defa görüyordum. Bu nedenle Anadolu Ateşi'nin Kremlin'de gösteri düzenleyeceğine ilişkin afişi görünce hemen tüm tanıdıklarıma da haber vererek, bu muhteşem gösteriyi mutlaka izlemeleri gerektiğini söyledim.

Bugünkü gösteride güç, enerji ve güzelliğin birarada ne kadar güzel bir uyum sağladığına bir daha tanık olduk" dedi. Kseniya Şerbakova isimli genç izleyici ise "Gerçeği itiraf edersem Anadolu kültürü hakkında şimdiye dek pek bir bilgi sahibi değildim. İlk kez böyle otantik bir gösteri izleme fırsatı buldum ve çocukluk yıllarında dans okuluna giden birisi olarak çok etkilendim. Dans hayatına artık yeniden dönmek istiyorum. İlk fırsatta izlediğimiz folklorik özellikleri görmek için Türkiye'ye gitmeyi düşünüyorum. Bugünkü muhteşem gösteriyle bizlere bu unutulmaz geceyi yaşatmak için emeği geçen herkese teşekkürler" dedi.