BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.419,76
HABER /  EKONOMİ

Anadolu 4 mevsim turist ağırlayacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, turizmin tüm Anadolu'ya yayılacağını söyledi

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, "Turizmi mevsimsellikten çıkararak bütün Anadolu'ya yaymaya çalışıyoruz. Turizm ülkemiz için bacasız sanayi. Turizm ülke ekonomisine canlılık sağlıyor. 2023 Türkiye vizyonu çerçevesinde 50 milyon turiste karşı 50 milyar dolar turizmde gelir bekliyoruz. Turizm ülkemize yıllık 23 milyar dolar ekonomik girdi sağlıyor." dedi.

Bakanlık olarak çevre altyapı çalışmalarına özel önem verdiklerini belirten Abdurrahman Arıcı, çevreci bir turizm anlayışıyla başta Antalya olmak üzere 2 yıl içinde tüm altyapı çalışmalarını tamamlayacaklarını kaydetti.

Agro(Kültür turizmi, köy turizmi ve doğa turizminin geliştiği ve gelişebileceği bölgeler) ve eko turizminin yaygınlaşması için turizmde tematik bölge uygulamasına geçtiklerini kaydeden Arıcı, bunları 9 bölgede termal, eko, kültür, inanç, zeytin, ipek, yayla, gastronomi(yemek kültürü) ve Trakya kültür koridoru olarak şekillendirdiklerini söyledi. Eko turizm çalışmalarıyla ilgili Cihan Haber Ajansı(Cihan)'na açıklamada bulunan Arıcı, Antalya bölgesinin kitle turizmi(deniz,kum ve güneş) yanı sıra eko ve agro turizmi potansiyelinin çok yüksek olduğunu ifade etti.

Toroslarda kültür turizminin yaygınlaşması için Gündoğmuş, Akseki, İbradı, Korkuteli, Kaş, Demre ve Elmalı ilçelerinde çalışma yaptıklarını belirten Arıcı, Side Antik Kent ve Xanthos'un kültür ve arkeoloji turizminde model antik şehirler olduğunu söyledi. Arıcı, "Halkımızı turizme dahil etmek istiyoruz. Turistin bizim yemek kültürümüzü, müzik, el sanatları ve folklorumuzu yakından tanıması butik otelleri yaygınlaştırmamız gerekir. Onun için Toroslarda Gündoğmuş'ta yayla, Elmalı'da inanç, Korkuteli'nde köy ve eko, Akseki'de botanik, İbradı'da mağara ve Ormana beldesini konaklamada ikinci Safranbolu yapmak zorundayız. " şeklinde konuştu.