BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.432,87
HABER /  GÜNCEL

Rusya'da '70 yılın en kötü' sel felaketi

Rusya'nın güneyinde bulunan Krasnodar bölgesinde şiddetli yağışların neden olduğu selde en az 78 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Rusya'nın güneyinde bulunan Krasnodar bölgesinde şiddetli yağışların neden olduğu selde en az 78 kişi hayatını kaybetti.

Bölgeden gelen haberler, sel felaketinin gece saatlerinde meydana geldiğini, bölge sakinlerinin hazırlıksız yakalandığını gösteriyor.

Yerel Polis Merkezi sözcülerinden Igor Zelyabin, ani sel baskınında 78 kişinin hayatını kaybettiğini, suların Cuma gece yarısı 7 metre yüksekliğe kadar çıktığını ve insanları uykuda yakaladığını söyledi.

Acil Durumlar Bakanı'nın bölgeye gittiği belirtilirken, arama-kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü ifade ediliyor.

Bu arada Karadeniz kıyısındaki Novorossisk limanından yapılan ham petrol yüklemeleri askıya alındı.

Yetkililer acil durum ekiplerinin Moskova’dan uçak ve helikopterlerle bölgeye gitmekte intikal ettiklerini açıkladı.

Rus televizyonları, selden kaçabilmek için evlerin ve binaların çatılarına tırmanan insanların görüntülerini yayınladı.

Krymsk kasabasında 10 yaşında bir erkek çocuk da dâhil olmak üzere en az 67, Gelendzhik’te 9 ve Novorossisk’te 2 kişi hayatını kaybetti.

Yüzlerce bina su altında kalırken, Krasnodar-Novorossisk yolu ulaşıma kapatıldı. Bölgedeki ulaşım sisteminin çöktüğü bildiriliyor.

‘Hayal bile edilemeyecek bir şey’

Acil Durumlar Bakanı Vladimir Puchkov’un bölgeye gitmek üzere yola çıktığı da söyleniyor.

Yaklaşık 1000 arama kurtarma çalışanı selde hayatını kaybedenleri bulmak ve hayatta kalanları bölgeden çıkarmak için çalışıyor.

Sözcü Zelaybin AFP haber ajansına yaptığı açıklamada “Sel çok kuvvetliydi. Trafik ışığı direklerini bile yerinden söktü” şeklinde konuştu.

Bölgenin Valisi Alexander Tkachev, bölgeye ulaşmasının ardından gönderdiği bir sosyal medya mesajında Krymsk’te “Hayal bile edilemeyecek bir şey” yaşandığını yazdı.

Rus haber ajansı RIA valinin bölgede yaşanan seli "son 70 yılın en korkunç felaketi" olarak nitelediğini ancak durumun birkaç saat içerisinde “toparlanabileceğini” söylediğini aktardı.

Krymsk’te akrabaları olduğunu söyleyen Anna Kovalevskaya BBC’ye selin ailesini hazırlıksız yakaladığını söyledi.