BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,13
ALTIN 2.475,99
HABER /  GÜNCEL

Amr Musa: Erdoğan haklı!

Amr Musa, Başbakan Recep Tayyib Erdoğan'ın Davos'taki paneli terk etme konusunda "haklı olduğunu" söyledi.

Abone ol

Musa, AP'ye yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın hareketinin "anlaşılır" olduğunu belirterek, "Sayın Erdoğan söylemek istediğini söyledi ve ayrıldı. Hepsi bu. Kendisi haklıydı" dedi.

Gazeteci Hüsnü Mahalli, Davos'ta yaşanan gerginliğin ardından şunları sözledi: 'Şimon Peres'in tavrı hem tehditkar hem alaycıydı konuşurken sinirli ve elleri titreyerek Başbakan'a bakıyordu. Erdoğan'ın tepkisi haklı olarak bunaydı.'

Taha Özhan Düşünce kurulu SETA Koordinatörü olayla ilgili olarak 'Şimon Peres,Başbakan Erdoğan'ın tavrını çok iyi tahmin etmesine rağmen gerginliği tırmandırdı. Başbakan Erdoğan'ın tepkisi son derece haklıydı.' dedi.

ASİAD GENEL BAŞKANI BAŞARAN: GURURLANDIK

Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Genel Başkanı Ömer Faruk Başaran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu kapsamındaki ''Gazze Orta Doğu'da Barış Modeli'' oturumunu terk etmesine ilişkin, ''Başbakanımızın, İsrail'in işlediği vahşet ve insanlık suçu karşısında gösterdiği tepki, hepimizi ve iş dünyası olarak bizleri gururlandırmıştır'' değerlendirmesinde bulundu.

Başaran, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta sergilediği tavrı, ''Türkiye'nin, insanların ve bütün dünyanın gururla ve saygıyla izlediğini'' kaydederek, şu görüşlere yer verdi:

''Böylesine önemli bir konuda, tavrını açık bir şekilde ortaya koyan Sayın Erdoğan'ın, konuşturulmaması üzerine toplantıyı terk etmesinden büyük gurur duyduk. İnsanlık ayıbı işleyenlerin ve bu ayıba destek verenlerin, Başbakanımızın 10 dakikalık konuşmasına dahi tahammül edememesi, durumun vahametini ortaya koymaktadır. Başbakanımızın, İsrail'in işlediği vahşet ve insanlık suçu karşısında gösterdiği tepki, hepimizi ve iş dünyası olarak bizleri gururlandırmıştır.''

Eski Norveç Başbakanlarından Kjell Magne Bondevik ise Başbakan Erdoğan'ın paneli terk etmesine "çok üzüldüğünü" söyledi.

Bondevik, "Şimon Peres'i yıllardır tanıyorum ve Erdoğan'ı da tanıyorum. Şimon Peres'i asla hiç bugünkü kadar heyecanlı görmedim. İsrail'e uluslararası topluluktan çok fazla kişi tarafından saldırıldığını düşündüğünü sanıyorum. Kendini tecrit edilmiş hissetti" dedi.

Bondevik, "Erdoğan'ın (paneli) terk etmesine çok üzüldüm. Bu, durumun ne kadar zor olduğunun bir göstergesi" dedi.

Reuters ajansı da haberi, diğer ajanslara benzer şekilde verdi.