BIST 10.705
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.498,50
HABER /  GÜNCEL

Amerikan Merkez Bankası'na 'ihanet' suçlaması

Cumhuriyetçi Parti başkan adayı ve Teksas valisi Rick Perry, Amerikan Merkez Bankası'nın yeni para basmasının ihanet anlamına geleceğini söyledi.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adaylarından Teksas valisi Rick Perry, kampanyasının başlamasından birkaç gün sonra kullandığı 'güçlü' dil nedeniyle yoğun eleştiri altında.

Iowa'ya yaptığı ziyarette Perry, Amerikan Merkez Bankası'nın ekonomiyi canlandırmak için daha fazla para basmasının ihanet olacağını söyledi.

BBC'nin Washington muhabiri Marcus George, Teksas valisinin kullandığı keskin dille bilindiğini söylüyor.

George, Perry'nin Merkez Bankası'na ilişkin yorumunun hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi Parti üyeleri tarafından eleştirildiğini de ekliyor.

Perry'nin ifadelerinin başkanlığa yakışmadığının ifade edildiğini söyleyen George, en sert eleştirinin ise Karl Rove'dan geldiğini belirtiyor.

Karl Rove, George Bush döneminin ana strateji uzmanıydı.

BBC muhabiri, Perry'yi tanıyanlar için Merkez Bankası yorumlarının şaşırtıcı olmayacağını söylüyor ve valinin daha önce Teksaslıların merkezi vergilerden çok sıkıldığını, bu nedenle Amerika Birleşik Devletleri'nden ayrılmayı düşünebileceklerini söylediğini hatırlatıyor.

Perry, geçen yıl da Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısını "Allah'ın işi" olarak tanımlamış, daha sonra bunun yasal bir terim olduğunu söyleyerek kendini savunmuştu.

BBC'nin Washington muhabiri, Rick Perry'nin cumartesi gününden itibaren seçim kampanyasının iniş-çıkışlarını yaşadığını söylüyor.

Bu çerçevede, Cumhuriyetçi Parti'nin sadık destekçileri endişeyle beklerken, Amerikan basını ise Perry'nin yeni 'aforizmalarını' heyecanla bekliyor.