BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.507,99
HABER /  GÜNCEL

Amerika vizesi başka nereden nasıl alınır?

AMERİKA vizesi Türkiye dışında farklı bir ülkeden alınabilir mi? ABD vize yasağıyla ilgili çok önemli bir nokta var. Amerika'nın vize yasağı kimleri kapsıyor, vize almanın başka bir yolu var mı? İşte vize işinin detayları;

Abone ol

ABD ve Türkiye vize başvurularını 8 Ekim 2017 tarihi itibariyle karşılıklı olarak askıya aldı. Peki Amerika vizesi başka nasıl alınır, farklı bir ülkeden ABD vizesi almak mümkün mü? İşte ABD vize yasağının kapsamı ve vize almanın yolları;

ABD vize yasağı 8 Ekim tarihinden sonra başvuru yapan herkesi kapsıyor. Diplomatlardan öğrenciye, derneklerden vakıflara kadar Türkiye'den başvuru yapan herkes vize yasağının kapsamında. Karar, bütün pasaport sahipleri için geçerli olacak. Buna, diplomatik pasaportlar da dâhil. Bu, vatandaşların, diplomatik, turistik, iş, öğrenci, işçi ve gazeteci dâhil hiçbir vize başvurusunda bulunmayacağı anlamına geliyor.

Amerika vizesi başka nasıl alınır? : ABD vize yasağı uygulaması Türkiye'deki kurumları ile sınırlı. Yani Yunanistan ya da Bulgaristan'daki ABD elçiliğine gittiğinizde vize alabilirsiniz. ABD elçisi Bass bu konuda kesin ve net konuştu "Türkiye dışında herhangi bir ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğunda vize başvurusu yapmak isterseniz, yapabilirsiniz" dedi.

ABD vizesi olanlar ne yapacak? : 8 Ekim 2017 tarihinden önce ABD vizesi almış olanlar vize kararından etkilenmeyecek. Yani ABD'nin kapısına gittiğinizde havaalanından çevrilme ihtimaliniz yok. Vizesi olmayan Türk vatandaşları ise yeni bir düzenlemeye kadar ABD'ye seyahat edemeyecek. Ancak dediğimiz gibi farklı bir ülkeye geçip oradaki ABD elçiliğinden vize alabilirsiniz.

İran ve Suriyeliler detayı : ABD'nin Türk vatandaşlarına yönelik vize başvurusu kararı, İran ve Suriye vatandaşlarını da vurdu. Zira Suriye ve İran vatandaşları da ABD vize başvurularını Türkiye'den yapıyorlardı. Türkiye'den vize başvurusu durdurulduğu için artık onlar da başvuru yapamayacaklar. 

ABD vizesi almanın başka yolu var! Amerika vizesi harçları ise...