BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

80 metrekarelik alanda çalışıp dünyaya ihraç ediyorlar

ADANA'da 80 metrekarelik atölyede çalışan 17 ahşap oyma ustasının, geleneksel motifler işlediği mobilyalar fabrikadaki işlemlerin ardından İngiltere, Fransa, Hollanda, Suudi Arabistan, Irak, İran ve Dubai'ye pazarlanıyor.

Abone ol

Kent merkezindeki mobilya atölyesinde çalışan ustaların, ahşapları tokmak ve oyma kalemleriyle işleyerek hazırladıkları mobilyalar iç piyasanın yanı sıra yurt dışında da rağbet görüyor.

Ustaların ürettiği ürünler, İngiltere, Fransa, Hollanda, Suudi Arabistan, Irak, İran ve Dubai'ye pazarlanıyor.

Atölyenin sahibi 47 yaşındaki Süleyman Üstekidağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğe 12 yaşında çırak olarak başladığını, 35 yıldan bu yana da severek sürdürdüğünü belirtti.

Firmaların talebi doğrultusunda çalıştıklarını anlatan Üstekidağ, el emeğiyle ürettikleri ahşap işlemeleri koltuk ve kanepe takımlarının iskeletiyle birleştirerek firmalara gönderdiklerini vurguladı.

Üstekidağ, el işiyle mobilyaların motiflerini yaptıklarını aktararak, şöyle konuştu:

"Daha sonra firmaların boyayıp, döşemelerini yaparak son şeklini verdiği mobilyaların yüzde 70'e yakını bazı Avrupa ve Körfez ülkelerine ihraç ediliyor. Bu ülkeler arasında İngiltere, Fransa, Hollanda, Suudi Arabistan, Irak, İran ve Dubai bulunuyor. Geriye kalan mobilyaların yüzde 30'u ise iç piyasaya sunuluyor. Makineler, el işçiliğinin verdiği sonucu vermiyor. Bu nedenle mesleğimiz hala firmalardan ilgi görüyor. Gençler eskisi kadar ilgi duymuyor ama bu meslek eskiyecek bir meslek değil."