BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Amerika İran savaşı kapıda

Bush son kumarını oynuyor. Irak'ta yeni planı devreye sokan ABD, Körfeze görülmemiş bir askeri yığınak başlattı.

Abone ol

ABD Bush yeni Irak planını devreye sokmasının hemen ardından askeri hareketlilik arttı. Dün Irak'ta görev yapan 5 ranlı diplomatın göziltına alınmasından sonra şimdi de Basra Körferzine askeri yığınak yapma hazırlığında. Tüm bunlar akıllara ABD İranla savaşa mı hazırlanıyor sorularını akıllara getirdi.

Bir Amerikalı yetkilinin açıklamasına göre, bölgedeki Eisenhower uçak gemisinin yanına John C. Stennis uçak gemisi ve Patriot füzeleriyle donatılmış bir hava savunma taburu sevk edilecek.

Yetkili, "Aylarca sürebilecek bir sürece başlamaktan söz ediyorum" dedi. (Irak'ın işgal edildiği) 2003 yılından bu yana ABD'nin bölgede ilk kez iki hava-deniz grubu bulunduracağını belirten Amerikalı yetkili, ikinci hava-deniz grubunun sadece "kuvvet gösterisinde bulunmayacağını, operasyonlara destek vereceğini de" söyledi.

Başkan George Bush, önceki akşam yeni Irak politikasını açıklarken, ABD'nin Orta Doğu çıkarlarını kollamak ve güvenliği pekiştirmek amacıyla bölgeye takviye kuvvet yollayacaklarını söylemişti.