BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.503,81
HABER /  GÜNCEL

Ameliyat sonrası ilk Cuma

Başbakan Tayyip Erdoğan, ameliyattan sonraki ilk Cuma namazını Yıldırım Bayezid Camisi'nde kıldı

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan, 10 Şubat'ta geçirdiği ikinci bağırsak ameliyatı sonrası, dün ilk cuma namazını Çengelköy'deki Yıldırım Bayezid Camisi'nde kıldı.

Başbakan'ın geçirdiği ameliyat sonrası kldığı ilk Cuma namazının detayları Hürriyet'te şöyle yer aldı. Erdoğan, AB Bakanı Egemen Bağış'ı da makam aracına alarak 12.20'de Üsküdar'daki konutundan çıktıktan sonra, Çengelköy'deki İmam-ı Azam Camisi'ne gitti. Ancak oğlu Bilal Erdoğan'la sözleştiği caminin isminin yanlış anlaşıldığı ortaya çıktı. Bu kez konvoy 500 metre ilerideki, bir süre önce Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'ndan istifa eden işadamı Mehmet Ali Aydınlar'ın yıktırıp yeniden yaptırdığı Yıldırım Bayezid Camisi'ne gitti.

Erdoğan'a burada Mehmet Ali Aydınlar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, oğlu Bilal Erdoğan ve eski Galatasaray Kulübü yöneticisi Haldun Üstünel eşlik etti. Cuma namazını kılan Erdoğan, vatandaşların geçmiş olsun dileklerini kabul etti.

Daha sonra caminin avlusuna çıkan Erdoğan, caminin hemen yanında bulunan Üsküdar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları ve alkışları üzerine, yanlarına kadar giderek parmaklıklar ardından bir süre sohbet edip el salladı. Cami çıkışında toplanan kalabalığa el sallayan Erdoğan, Van'dan gelen ve maddi sıkıntı içinde olduğunu söyleyen bir kadını yaklaşık 10 dakika dinledi.

Çiçek ziyaret etti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Erdoğan'a "geçmiş olsun"a gitti. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne saat 17.00'de giden TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan'la 50 dakika görüştü.