BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,70
ALTIN 2.401,72
HABER /  GÜNCEL

Amcasıyla aynı kaderi paylaştı

Siirt'in Eruh ilçesindeki Bilgili karakoluna düzenlenen saldırıda şehit düşen Astsubay İlker Atan'ın kaderi de amcası gibi aynı.

Abone ol

Siirt'in Eruh ilçesindeki Bilgili karakoluna düzenlenen saldırıda şehit düşen Astsubay İlker Atan'ın Amasya'nın Merzifon ilçesine bağlı Diphacı köyündeki baba ocağına kara haber gece saatlerinde ulaştı. Şehidin evi Türk bayraklarıyla donatıldı ve taziye için çok sayıda kişi eve geldi.

Şehit babası Dursun Atan, ağabeyi Astsubay Rıza Atan'ın da 1992 yılında Mardin'in Kızıltepe ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştüğünü, oğlunun da amcası ile aynı kaderi paylaştığını ifade ederek, gerekirse vatan için kendisinin de çarpışacağını ve buna hazır olduğunu söyledi.

Atan, "Biz her şehit mezarında bir bayrak dalgalandırıyoruz, şimdi bir bayrak daha açıldı" dedi. Oğlu ile salı günü telefonda görüştüklerini ve oğlunun "Baba buralar çok sıcak" dediğini anlatan Atan, "Bekardı, Doğu görevinin ardından evlilik planları yapıyordu. Nasip damatlık değil, şehitlik mertebesiymiş" diye konuştu.

EVLENMEK İSTİYORDU
Atan Merzifon ilçe merkezinde ikindi vakti düzenlenen törenin ardından Diphacı köyünde toprağa verildi. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da katıldı. Kılıç törende fenalaşan baba Atan'ı teskin etmeye çalıştı.