BIST 10.169
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.401,17
HABER /  GÜNCEL

O asker selamının sırrı çözüldü

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Almeida'nın asker selamı vermesinin sırrı ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Abone ol

Beşiktaşlı futbolcunun facebook’taki fan sayfasına, asker selamı veren bir kadının fotoğrafını koyan Büşra Bil adlı taraftar, “Askerlerimiz, teröristler tarafından öldürüldü. Gol attıktan sonra asker selamı verirsen çok mutlu olurum” dedi.

Beşiktaş’ın, Rus ekibi Alania Vladikavkaz’ı 3-0 yendiği Avrupa Ligi maçının 89. dakikasında son golü atan Hugo Almeida’nın, golden sonra asker selamı vermesinin sırrı dün ortaya çıktı. Portekizli futbolcudan bunu yapmasını Büşra Bil adlı Beşiktaş taraftarı istemiş.

Almeida’nın facebook’taki fan sayfasına, bir şehit cenazesinde asker selamı vermiş üniformalı bir kadının fotoğrafını yükleyen Bil, altına da şu anlama gelen İngilizce mesajı yazdı:
“Hugo, senden bir isteğim olacak; yaparsan beni çok mutlu edersin. Bugün 7 askerimiz, teröristler tarafından öldürüldü. Daha önce de birçok askerimizi kaybettik. Eğer gol attıktan sonra bu askerlerin selam verme hareketini yaparsan, çok mutlu olurum. Sana maçta iyi şanslar.”

Hayranını isteğini yerine getiren Almeida, Beşiktaş Kulübü’nün resmi internet sitesine de şu açıklamayı yaptı: “Askerlerin şehit olmalarına çok üzüldüm. Onların yanında olduğumu, yakınlarının acısını anladığımı belirtmek için asker selamı verdim.”

Bu arada aynı maçta gol attıktan sonra formasının üzerindeki Türk bayrağını öpen Guti de, “Hem gelen şehit haberlerine üzüldüğümü hem de taraftarlarımıza Türkiye’yi ve kulübümü sevdiğimi, bayrağı öperek göstermek istedim” dedi.