BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.496,63
HABER /  GÜNCEL

Aman şemsiyesiz sokağa çıkmayın!

Yeni günde hava nasıl olacak? İşte Meteorolojiden bölge bölge hava sıcaklık tahminleri...

Abone ol

Meteoroloji yeni gün için beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Hatay, K.Maraş, Osmaniye ve Adana'nın güney ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görülecek.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Hatay, K.Maraş, Osmaniye ve Adana'nın güney ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Su baskını, sel, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar; kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Antalya çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak. Yağışların; Hatay, K.Maraş, Osmaniye ve Adana'nın güney ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, doğusu ile zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların; Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.