BIST 10.652
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.437,06
HABER /  GÜNCEL

Emre'den özeleştiri dolu itiraflar!

Milli futbolcu Emre Belözoğlu, Hiddink'e yöneltilen eleştirilerin asıl hedefinin futbolcular olması gerektiğini söyledi

Abone ol

2012 Avrupa Şampiyonası'na katılamayan Milli takımda kaptan Emre Belözoğlu ilginç özeleştirilerde bulundu. Belözoğlu, suçu futbolculara attı.

Milli Takım'ın kaptanı, bütün sorumluluğun Hiddink'e yüklenmesine karşı çıkarak, özeleştiri yaptı, "Türk futbolcusu olarak fizik ve mental açıdan hangi noktadayız, şapkamızı önümüze koyup düşünmeliyiz. Bu başarısızlığın asıl sorumlusu futbolculardır." dedi.

"SORUMLU HİDDİNK DEĞİL"

2012 Avrupa Şampiyonası finalleri biletini Hırvatistan alınca tek hedef Teknik Direktör Guus Hiddink oldu. Milliyet'in haberine göre, takım kaptanı Emre ise, başarısızlıktaki en büyük sorumlunun, Hiddink değil, futbolcular olduğunu belirtti.

"TÜRK FUTBOLCUSU KENDİNE BAKSIN"

Milli Takım'da faturanın sürekli teknik heyetlere kesildiğini vurgulayan yıldız futbolcu, "Teknik adamlar büyük umutlarla göreve getiriliyor, ama başarısızlıkta her dönem en fazla onlar eleştiriliyor. Türk futbolcusu, fizik ve mental anlamda dünya üzerinde kendini nerede görüyor? Şapkamızı önümüze koyup, düşünmeliyiz. Teknik ekip gibi futbolcunun da belirlenen hedeflere odaklanması lazım. Takımın, teknik adamlardan ne istediğini bilmesi gerekiyor. Milli Takım'da futbolcu grubu olarak başarılı değiliz. Teknik direktörün başarıya veya başarısızlığa katkısı yüzde 20'dir, 25'tir. Peki geri kalan yüzde 80 ne olacak? Futbolcuların iyi düşünüp, aynaya bakması lazım." şeklinde konuştu.

TEKNİK HEYET KARŞI ÇIKTI

Arda Turan, Sabri Sarıoğlu ve Hakan Balta ile birlikte Hırvatistan'a, İstanbul'da 3-0 yenildikleri ilk maçta sarı kart cezalısı durumuna düşen ve Zagreb'teki rövanşta forma giyemeyen Emre Belözoğlu, kasten kart gördükleri eleştirilerine sert tepki gösterdi. Tecrübeli futbolcu, "10 tane maç oynadık. Sarı karttan dolayı kimseye hesap vermem, sadece Allah'a hesap veririm. Arda Turan sinirlerine hakim olamadı. Kimse bunlarla beslenmesin. Takım arkadaşlarımın arkasındayım. Cezalı olmamıza rağmen rövanş için Zagreb'e gitmek istedik, ama teknik heyet karşı çıktı." ifadelerini kullandı.

"O LİSTEYİ YIRTTIM"

Milli Takım kadrosundaki bütün futbolculara prim verilmesi konusunda federasyona görüş bildirdiklerini vurgulayan Emre, "Bizim sadece bir fikrimiz var, onu söyleriz. Primi hiçbir zaman biz belirlemedik, miktarla ilgili bir önerimiz de olmadı. Sadece oynayan, oynamayan herkesin alması için primin 30'a bölünmesini istedik. Milli Takım'da prim pazarlığı yapmak ne bana ne de herhangi bir takım arkadaşıma yakışmaz. Kazakistan maçından önce Hiddink bana prim listesini gösterdi. Arda'nın, benim, Sabri'nin, Hakan'ın primi çok fazlaydı, o listeyi yırttım." açıklamasında bulundu.